Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Parken

De parken konden me niet bekoren. Lang geleden konden pret- en andere parken me helemààl niet bekoren. Ik vond het opgeklopt plezier al zijn we er wel een paar gaan bezoeken -ooit- met de kinderen en later met de kleindochters.

Sunparks en Center Parcs waren dus ook gewoon parken en ik had er geen interesse voor. Was dat niet wat een beetje een voorgekauwde vakantie?

Waarom veranderde het? In 2013 kwamen we tot het besef dat we onze vakanties altijd maar uitstelden omwille van het vele werk en de veeleisende klanten en dat er ondertussen wel al meerdere van onze bekenden en kennissen en collega’s van onze leeftijd het tijdelijke met het eeuwige hadden gewisseld. We boekten die zomer op het laatste moment een vakantie in Harlingen

Soit, ergens begin 2014 viel ik op een aanbod van Sunparks De Haan -nu Center Parcs- en waarom boekten we? Dat weten we zelfs nu niet meer. Om het eens te proberen?

Er was niet te veel volk, de zomerse attracties waren dicht, maar wat nodig was, was open. Het beviel ons. We merkten dat we zelf onze dagen konden invullen zoals we wilden en de toemaat van het dagelijkse zwemmen viel zeer in onze smaak.

Het beviel ons zelfs zo zeer dat we besloten om er meerdere keren per jaar een midweek te verblijven, maar niet/nooit in de zomer.

Sedert die keer zijn er al veel verblijven in Sunparks en later ook Center Parcs geweest. Ik zou kunnen zeggen hoeveel -voor één of andere belachelijke, mezelf onbekende reden, staan al die boekingen nog in mijn gmail- maar dat ga ik echt niet doen.

Door corona en het bijhorende schuiven met midweken zwoor ik: “Nooit meer!” We zouden enkel nog de Last Minutes in het oog houden.

En gij gelooft dat … Toen de aanbieding kwam voor die eerste week van september bij Sunparks Kempense Meren zaten we nog ergens in de groene coronazone en wanneer was dat? Begin juli?

Feit is, die eerste week -Sunparks Kempense Meren dus- zit er op en het besef was als een muur waar ik knal tegenop liep.

Ik had dat gemist! Ik had het zo erg gemist, dat ik het niet kan uitleggen. Ik kan dat wel, maar dat heeft dan weer met een trend te zien en ik doe niet aan trends.

De vooruitgeschoven twee midweken en hun vouchers die resulteerden in één midweek ronden we vandaag af.

En weet je wat? Zo ergens tussen beide in, dichter bij de eerste dan bij de tweede, heb ik het gewaagd om nog een midweek te boeken, ook nog voor dit jaar. We hebben iets in te halen.

Aangeboden activiteiten? Die doen we niet. Ik had voor Mol even overwogen om ter plaatse misschien eens een fiets te huren, maar na het bekijken van de prijslijst1 was mijn goesting in fietsen over.

Wel een totale ommekeer tegen lang geleden, niewaar.

____________________
1 Bike&Fun

Previous

Het Laatste Nieuws

Next

Verduidelijking van de *censuur*

13 Comments

 1. Een mens is veranderlijk. Maakt niet uit, als je maar geniet. En zo te lezen is dat goed gelukt.

 2. Heerlijk hè, dat het mag en kan en dat je het zó nodig had. Erperheide, da’s voor ons een eeuwigheid geleden, ons favo park

  • ms

   Voor ons was Erperheide de eerste keer.

   Dat komt ook omdat wij meestal teruggaan naar de gekende.

   Maar Erperheide heeft een geweldig buitenbad en dat is voor ons toch een pluspunt.

 3. elsjeveth

  Dat klinkt heel positief. Tot het besef komen dat je iets daadwerkelijk gemist hebt en er dan volop van te kunnen genieten. Klinkt als vakantie.

 4. Toen de kinderen klein waren hebben we regelmatig zo’n park bezocht. Nu zou ik niet weten waarom ik er een huisje zou huren.

  • ms

   Om eens weg te zijn.
   Om in een bosrijk gebied te logeren.
   Voor de wandelingen zonder dat je moet heen en terug rijden.
   Voor het inbegrepen zwemmen.

   Dat zijn onze redenen.

 5. Neem het ervan! Het moet heerlijk zijn, ik hoorde het van verschillende mensen en (schoon-)familie.
  Helaas kwam het er nooit van.

 6. Heerlijk! Je lust geen witlof totdat je het opeens wél lust! Altijd toe te juichen.

  • ms

   Tussen mij en witloof is het echt nooit goed gekomen.

   Vroeger sneed ik nog wel eens een blaadje tussen mijn sla om mijn goede wil te tonen, maar mijn goede wil is het beu dat hij de ijzers uit het vuur mag halen. 😁

 7. Smaken veranderen, het lijkt mij vooral makkelijk dat je nergens heen hoeft omdat het meeste in de buurt is. Andersom ben ik er te wispelturig voor om op het terrein te blijven.

  • ms

   Wij blijven niet op het terrein. Wij gaan op wandel of uitstap in de buurt.

   Overnachten en zwemmen doen we wel in het park.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén