Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Winterlangebenen

Het is allemaal goed en wel de auto weg te doen en met de fiets tot aan het openbaar vervoer te rijden of het openbaar vervoer tot hier te laten komen.  Maar er is ook nog de wind die dwars de trainingsbroeken waait en de haarkes op de benen doet krullen van het kiekenvel, moesten er al haarkes op die benen staan natuurlijk. De oplossing is toch simpel. Er waren er vroeger in huis maar toen ze te klein of mske te breed -naar keuze- werden zijn ze verdwenen. De thermische onderlijvekes en onderbroeken namelijk. Die onderlijvekes zijn niet meer nodig maar die broeken zouden toch enig nut kunnen hebben.

Zodoende trokken Slow en mske vorige zaterdag in de vrolijk plensende regen naar Sint Truiden. Eerst zouden ze op de markt eens kijken en als ze nergens haar gading vond zou mske wel bij Damart binnen springen.

Er stonden bijna geen kramen. Er was meer open plaats dan markt en er was meer regen dan mensen. 

Die van het eerste kraam met ondergoed had geen thermische onderbroeken want, volgens de dame, kan dat niet mee in de kookwas en dus krijg je dat je nooit proper.  Lees je ook tussen de lijnen wat mske hoorde? mske begreep namelijk: “foei bah! viezerik”. Gemolletonneerde! Dàt moest mske kopen. Dat kan mee in de kookwas en dat is warmer en dat jeukt niet. Want thermisch ondergoed? Dat jeukt. Als zij klachten kreeg van klanten, dan was het geheid over het jeuken van thermisch ondergoed. Dat ze dus niet had. Maar dat zei mske natuurlijk niet. mske is niet zo zeggerig, eerder denkerig.

De tweede, een man zijnde, kwam af met onderbroeken met een preut -op zijn Vlaams Brabants– er in. Volgens die man zag je dat toch niet. mske twijfelde. Ze voelden wel warm aan en waren mooi grijs of donkerblauw. De lichtblauwe legde ze direct terzijde. Dat leek al te veel op wat het was. Bovendien konden ze niet in de kookwas. Dat zei mske ook niet en ze keek vernietigend naar die preut. Maar de dochter van die man, zo zei hij, droeg dat ook. Jawel hoor, in de winter om in ’t kraam te staan.

Voor 2€ minder dan bij Damart wou mske er geen met een preut er in.  Als ze dan toch op een onderbroek leken konden ze het al beter echt zijn. Dat besloot mske. En ze liepen de winkelstraat in. En daar was een Hema en ze moesten zich toch niet haasten dus konden ze gemakkelijk wel eens rondkijken. Er waren er. Witte! Zonder preut er in. mske nam er maar ineens twee mee. Stel dat ze uitverkocht geraakten als anderen ook kouwe benen kregen met haarkes die gingen krullen van het kiekenvel.

Zondag is ze er mee gaan wandelen. Eens naar de roosters boven in het veld gaan kijken. 

Zoals je altijd zal zien stonden er maandag in het blaadje van de Aldi ook. Verkrijgbaar vanaf vandaag.  Maar mske is blij met die van haar al kunnen ze dan niet mee in de kookwas.

Previous

De ideeënwereld van een keukenbouwer

Next

Het gelijk

5 Comments

 1. Wat doe je tegenwoordig op in de kookwas?? niks meer volgens mij…en je draagt er altijd nog een gewone onderbroek onder en een lange broek erover hè, dus waar zou zo’n thermobroek dan zo vuil van worden??
  Ik zou denken dat er sowieso een preut in zal zitten als je hem aantrekt woehahaahaha maar dat is dan míjn Dordtse dialect…jij zult wel een gulp bedoelen..?? hahahahahaa!

 2. En jij maar denken dat ze vlug zouden uitverkocht zijn ,haha .De winter moet nog beginnen hé!!Ach die van de Hema en die van den Aldi zijn misschien in dezelfde fabriek gemaakt!! Koken zeg je? Waarvoor is dat nog nodig ,dat modern ondergoed geraakt al proper bij 40 ° en je doet er toch geen labeur werk mee denk ik ,dus zwart zullen ze wel niet worden van dat beetje normaal zweet ! Maar een echt thermische broek zal wel een stukske duurder zijn hoor ,ik kocht er ooit eens eentje van Medina of is het Medima. Héél duur en dan véél te warm. Is ook niet ideaal hoor!.

 3. Ferme wind of gene wind ..

  * JUST A BIG HUGH *

  From us,

 4. viezerik, vuile mie! ze kunnen niet in de kookwas! bweikes!!!!
  hahahahhahaha!

 5. Max

  Wij koken alles op 150° kwestie van zeker te zijn dat het proper is. spijtig dat het zo krimpt maar ja

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: