Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De ideeënwereld van een keukenbouwer

Tot onze verbazing was het al meer dan een jaar geleden dat we het over het kleurenpakket van mannen in het algemeen en van onze klanten in het bijzonder hebben gehad.

Daar is eigenlijk niets aan toe te voegen behalve dan misschien enige bijkomende kleurkes die in de loop van dat jaar nog zijn opgedoken. Nu vond mske dat echt niet nodig om daar, telkens bij weer een andere tint, een addendum voor te maken.

Tot gisteren! Want de kleur “vert caca d’oie” roept toch wel bepaalde vragen op. Vertaald is dat dus ganzenkakgroen. Als je dan weet dat dat het over de voorkanten van een keuken ging en dat de zijkanten van die eigenste keuken in ’t bruin zijn, …

Previous

Wees eens blij

Next

Winterlangebenen

10 Comments

 1. Ik vraag me soms af waar ze die benamingen vandaan gehaald hebben! Uit de natuur zeggen ze ! Staan die dan te kijken tot een gans kaka doet? Snijden ze dan de zalm door om naar zijn kleur te kijken,en grijs is grijs voor mij ,gieten ze daar dan pareltjes in om het gris perlé te maken. Ja zo kun je blijven doorgaan met kleurnamen te bedenken.Coquille d’oeuf :is dat nu wit,gelig of bruin ? hahaha ik zal maar ophouden met mijn bedenkingen,ik wens je nog een stralende diepblauwe hemel met veel crèmekleurige wolkskes.

 2. ms

  Wel dat is nu juist wat ik me ook afvraag. Ik ga er mee akkoord dat ze een onderscheid tussen tinten van dezelfde kleur gaan maken maar effectief, ik zou geen ganzenkak tegen mijn keuken willen.

 3. Hahahaha hoe verzinnen ze het! Maar de kleur die ik bij ganzenkakgroen voor ogen krijg, staat wél bij bruin eventueel hoor hahhahahahaaa! Beetje jaren ’60 kleurtjes, maar retro is toch hartstikke in?

 4. ms

  Ja kijk, de tint van dat bruin werd niet verder gespecifieerd hé. Wie weet hoe die heet !

  Krijg je bezoekers in je nieuwe jaren ’60 gekleurde keuken, dan zeg je : “ganzenkakgroen en diarreebruin en we eten gevulde gans en chocolademousse als dessert”.

 5. les goûts et les couleurs…. ?

 6. mske,een ideetje om een origineel kerstmenu op te stellen. Wedden dat er eend en chocomouse zal over zijn !!! hahaha

 7. Hahaha…maar als je iemand in je nieuwe keuken laat kijken, zeg je die namen van die kleuren er toch alleen maar bij als je blinde gasten hebt lijkt me hehe…ziénde kunnen gewoon zién dus dat het ganzenkakgroen en diarreebruin is! hahahaa!
  Gevulde gans en chocolademousse lijken me sowieso heerlijk…in wat voor kleur keuken dan ook!

 8. ms

  Aaaah ! Maar zienden zien dan ook wel dat het de kleur is van de vroegere vulling van die gans.

 9. gettie

  Veronderstel nu eens dat die ganzen lopen in een olijfboomgaard. Hoe noem je dan die kleur?? “Ganzenkakolijfgroen” haha, een mond vol.
  Trouwens ganzenkakgroen lijkt me een lang woord om op het staaltje in de verfwinkel te zetten.
  Mensenlief , hoe verzinnen ze het toch maar!!

 10. Welneeee…wie weet er tegenwoordig nog hoe de kak van een gans eruit ziet? euhmmm…nou…ík eigenlijk wel, want er zitten er hier een heleboel in de singel en de stoep ligt er vol mee…maar feitelijk…is dat best een heel mooi kleurtje..zoiets als ík in m’n keuken heb! woehahahahahahaaa!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén