Gisteren kon je, mits voorlegging van een festivalkaart, gratis met de tram tot op je bestemming. Bovendien reden de trams de nacht door, of toch zo goed als.

Niets zo gemakkelijk als dat. Je auto staat goed geparkeerd en je moet niet in de stad gaan wroeten.

Nu ja, mske is al jaren voorstander van het verkeersluw maken van de steden en ze laten dan ook de auto zo veel mogelijk buiten de rand van de stad staan.

Dat is nog zo wat, promotie van het openbaar vervoer. Het probleem is wel dat je, om naar huis te komen, dikwijls geen trein meer hebt. Moest dat wel het geval zijn, zouden Slow en mske zelfs overwegen om met het openbaar vervoer naar de Kwibussen te gaan.

Er was gisteren enkel een kleinigheidje in de informatie. Slow en mske hadden thuis de tramroute bekeken, tram één en afstappen aan de Charles Vande kerckhovestraat. Aan de tramhalte “Flanders Expo” was er een actie “25 jaar parkeerbeleid in Gent”, waardoor ze nog eens elk een gratis rit op de kop tikten. De afgevaardigde van de lijn vertelde hen dat ze aan het station moesten overstappen op tram 21 of 22, wat ze dan ook gedaan hebben.

Na een kleine omzwerving in de buurt bleek dat de halte van tram één dan wel iets verder weg lag, maar toch niet noemenswaardig, zodat ze ’s nachts maar op die directe lijn gestapt zijn.

Die zat wel een beetje vol!