Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dikke Jan of Lange Loewie

Een winter is niet af zonder sneeuwman. En gezien de hoeveelheid sneeuw wilden Amke en Ella een grote sneeuwman, zeker zo groot als Slow.

mske die onmiddellijk bedacht dat ze dan evengoed sneeuw konden nemen van de muur die Slow hier voor de voordeur had samengeveegd haalde er het sleetje bij om de sneeuw te transporteren. “Dan kunnen we hem niet rollen” kloeg Slow. Amke en Ella zochten een naam voor de sneeuwman. “Dikke Jan” zou het worden. Maar eigenaardig genoeg vertoonde die sneeuwman teken van anorexia en wou maar niet aandikken. De sneeuw kleefde niet al te best.

Ze hebben Slow het hoofd laten rollen, daarmee was die mens ook content, maar blijkbaar heeft hij wat scheef gerold want Lange Loewie zit met de dikoor.

Previous

Kerstmis in de sneeuw

Next

Nachtelijke conversaties

9 Comments

 1. Ik vind hem geweldig!!!…maar euhmmm Stompie was ook nog een goeie naam geweest hè! hahahahaha! Wie was er verantwoordelijk voor die arme armpjes?

 2. da’s een beste sneeuwman! wij hadden een miniman op de tuintafel, maar is inmiddels ondergesneeuwd

 3. hihi, k zag nog nooit een magere sneeuwman, een echte A-lijn heeft hij

 4. bea

  hahahahahaha, ja, hij heeft inderdaad (hele)korte armpjes. Het is een supertijd voor de kinderen, slow inbegrepen. Leuke foto!

 5. Ja hè bea..hopelijk krijgt ie geen jeuk..!
  Maar eigenlijk..éigenlijk zijn het bijzonder flinke armen voor een sneeuwpop…de meeste hebben er helemáál geen, kwam ik net achter toen ik een rondje met de hond liep en diverse sneeuwmannen nog kon bewonderen hahahahaa! ‘in het land der blinden is éénoog koning’…dus het is koning Loewie de Lange! hahahahahaaa!
  Btw mske…je verbena’s hangen er ook nog goed bij…mooi dat wit!

 6. gettie

  Ferm schoon voor de kindjes, er is weer een mooie bladzijde toegevoegd aan hun herinneringsboek van hun jeugd !!! Ja en inderdaad , zo een origineel sneeuw”wezen”, daar moet je hard achter zoeken. Goed gedaan jullie 5jes, ah ja Sloef ik vermoed dat je toch iets zult meegewerkt hebben, al was het maar door in de weg te lopen of door hard te zuchten achter het raam !!

 7. Wat een schitterend plaatje.Jullie deden nog de moeite om een sneeuwman te maken.Hier begonnen ze er niet eens aan ” de sneeuw plakt niet goed”.Ze namen de slee en holden door de straat, over en weer.En ze hielden sneeuwballen gevechten .’t Waren precies ofwel losse flodders of kanonballen.Deftige sneeuwballen konden ze niet maken.Maar plezier hadden ze in elk geval.

 8. ms

  @ iedereen : de arm aan de kant van de openstaande deur is er net voor de foto afgevallen. Dat was mijne kant. De arm aan de kant van de borstel was Amke’s kant, die is nooit langer geweest maar hij had daar wel een elleboog die er ook afgevallen was, maar dat was geen probleem. Hij kon de borstel vasthouden (of was ’t nu omgekeerd).

  @ mizzD : die verbena’s hebben al een paar maand zo schoon niet meer gestaan.

 9. Gaby

  heel erg leuke foto!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: