Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kerstmis in de sneeuw

Toen mske het gejoel van spelende kinderen hoorde, dacht ze dat Slow en Bollie en de kindjes terug daar waren, want die waren efkes het blokje om met de slee. Maar neen, dat waren ze niet. Het waren andere mensen met andere kindjes. Die gleden hier met sleetjes van de berg naast het huis.

Slow had dat niet willen doen, de berg naast het huis is namelijk een straat, in normale omstandigheden dan toch. Zodoende waren ze verder gegaan naar de oprit van onze achterburen, maar raar maar waar, die was sneeuwvrij gemaakt.

Even later zag mske ook Slow en Bollie met de kindjes voor de deur paseren en vermits er geen auto te zien was -die waagden zich niet op de berg- gingen ze mee de berg naast het huis onveilig maken.

Maar ook nadat ze terug binnen was bleef het gejoel aanhouden en toen mske door het venster van de overloop keek leek de berg naast het huis wel een heuse skipiste. Er waren er zelfs met een snowboard.

Voor vandaag staan er nog meer sneeuwactiviteiten op het programma waarover later meer.

Previous

Zalig Kerstmis

Next

Dikke Jan of Lange Loewie

6 Comments

 1. Ach ja…als er dan tóch haast geen auto’s op die ‘straat’ kunnen rijden, waarom dan niet hè…is leuk toch..zo’n kinder-sneeuwjolijt! En de groten doen dan lekker een beetje mee!

 2. ms

  We hebben al de ganse morgen de straat onveilig gemaakt.

  Nu efkes pauze.

 3. Ben net terug van de Drunense duinen…élk duin was een sleepiste! hahahaha! DRUKKK! maar wel heel leuk natuurlijk!

 4. Gelijk hebben al die sleerijders als de auto’s toch de berg niet opkunnen.Profiteren terwijl het kan zeg ik .Hier kunnen de kinderen alleen de straat op .De auto’s konden hier ook niet rijden,spekglad en er werd niet gestrooid. Dus reuze fantastisch voor de kinderen.

 5. gettie

  Heerlijk voor die kindjes van nu. Als die later ouder(s) zijn dan kunnen ze ook aan hun kinderen zeggen : ” toen ik klein was, toen hé, toen hadden we nog eens winters met bergen sneeuw en glijden en sleeën ….”. Ja, de geschiedenis herhaalt zich, ik heb zulke uitspraken ook al gedaan .

 6. dolle sneeuwpret daar bij jullie
  hier is de sneeuw weg van de straten, enkel nog wat sneeuw in het park
  De kinderen en grote kinderen hebben nu echt wel al veel kunnen genieten van de sneeuw
  En de winter is nog maar pas begonnen, benieuwd of er nog sneeuw zal komen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén