Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sneeuw

mske is een sneeuwkonijn. Dat wil zeggen dat ze gek is op het witte ding, véél van het witte ding. Vroeger reden ze naar de sneeuw in het hoge noorden of in de bergen. Dat kwam er de laatste jaren niet meer van, al valt er nu veel meer sneeuw dan toen.

Door alle verhalen van mske wou Slow ook eens naar de echte sneeuwgebieden, al lag er hier toch al een mooi wit tapijt. Zo ver als mske vroeger ging, kon natuurlijk niet op één dag, maar onze Ardennen lonkten ook wel een beetje uitnodigend.

Het weekend in één woord? Sneeuw!

Sneeuw  in de Ardennen. Diepe sneeuw tot halfweg mskes kuiten. Fantastische sneeuwwandeling. Warme wijn. Vakantiegevoel. Treinen in de sneeuw. Goesting om terug te gaan.

Sneeuw op de paardendressuur. Warme wijn. Lijnbussen in de sneeuw.

Sneeuw op de kerstmarkt. Warme wijn.  Lekkere beetjes. Nog meer lijnbus in de sneeuw. Goesting om terug te gaan.

Sneeuw thuis. De sneeuw die Slow en mske zaterdag gingen opzoeken heeft gisteren dat bezoek al beantwoord en is blijven slapen, maar de warme wijn heeft hij niet meegebracht.

Previous

Klein ergernisje

Next

Witse! Anders bekeken

11 Comments

 1. Hehe…nou hè…er ligt een pak van de afgelopen dagen! Maar dat is ’thuissneeuw’…en die is inderdaad nooit zo leuk en mooi als ‘vakantiesneeuw’..ander gevoel!

 2. ms

  Hier ligt anders ook genoeg om vakantie te houden, maar in de sneeuwgebieden gaan ze er anders mee om.

  Hier willen ze hem zo snel mogelijk weg, maar daar leven ze er van. Het brengt geld in het laatje en zodoende wordt de sneeuw daar beter verzorgd. Ze doen er zelfs eigenlijk de moeite niet om de straten te ruimen.

 3. Zelfs aan de kust hebben we een ferm dik sneeuwtapijt liggen. En daar wij hoog op een duin wonen,in een smal straathe, zorgt dat soms voor hilarische toestanden om recht te blijven en blijft hij lekker lang liggen. Ik kan het je zeggen,
  kan er ook zo van genieten … !

 4. ms

  Zalig ! Een duin van sneeuw. Op je buik naar beneden ofwel een sleetje meenemen.

 5. Ah ja…maar dat is dan ook juist het verschil in het gevoel…daar hoeft men er niet zo nodig door en zo..en is het wat minder alstig en wat meer mooi! Hier is het mooi, maar wordt het algauw lastig! Het is net zoiets als met zomerse hitte die men in die landen rond de MiddellandseZee altijd anders voelt…tja, als je er niet in hoeft te werken en lekker in de schaduw op een terrasje kan gaan zitten niksen met een kan sangria..!!

 6. ms

  Het voelt altijd anders aan, door ons vochtiger klimaat en ja, wij moeten er niet door. En het is ook mooi meegenomen dat we onze planning opstellen zoals we willen.

  En ja thuis moeten we de warme wijn zelf warm maken en de sangria komt hier ook niet op bestelling.

 7. en nu zijn zowel mske als slow gek op sneeuw
  t is dan ook prachtig om het landschap zo te zien
  maar warme wijn ben ik niet echt gek op, liever een goei taske warme chocomelk of koffie met iets in, hihi

 8. bea

  Eindelijk, eindelijk, nog iemand die de sneeuw mooi vind en er ook van geniet! Ik begon mij al een buitenaards wezen te voelen, bedacht vandaag nog, na de zoveelste klaagzang van mensen die ik tegenkwam: de winter is te koud, te nat, te sneeuwig….en’s zomers is het dan van te warm, te nat, te droog… Genieten van de seizoenen, that’s the spirit!!

 9. ms

  Wel, deze namiddag las ik over de vliegtuigen die in Zaventem aan de grond moeten blijven omdat ze niet genoeg product in voorraad hebben om de vleugels ijsvrij te maken. Daar reageert er ene op met te zeggen dat je nu wel ziet met al diegenen die sneeuw leuk vinden. Net of het onze schuld is.

  Is het niet realistischer er van te houden dan te denken dat de mensheid zich er niet moet aan aanpassen ? Dieren zijn slimmer, die doen de nodige voorraad in. Als een dier zich misrekent heeft dat dodelijkge gevolgen. Enkel de mens maakt logistieke misrekeningen en gaat het dan nog aan anderen verwijten.

  De natuur laat zich gewoon niet onder de knoet houden en al is ze dan in volle verandering, ze heeft het laatste woord.

 10. gettie

  Gelukkig hebben we hier de 4 seizoenen, ik kan me niet voorstellen wat het is om steeds in hetzelfde klimaat te zitten. Zo hard als ik kan genieten van de winter, zo vrolijk en blij word ik ook als de lente begint en ik mijn sokken/kousen kan uitlaten en blij in de zomer met het parasolleke en open bloesje en lezen in de tuin en in de herfst ferm tegen de gevallen bladeren sjotten in het bos en dan is het weer terug winter met de magische sneeuw, de gezellige warmte binnen, de mutsen en laarzen/botten en sjaals en sneeuw vooral sneeuw, want zonder die pluimvlokjes is het geen winter hé. En natuurlijk is het jammer voor degenen die wel noodgedwongen de straat op moeten , maar ja dat moeten ze in Alaska en Siberië ook en daar sneeuwt het langer en meer!!! Vooruit, wij zijn flexibel en passen ons aan.

 11. ms

  Ja hoor, die vier seizoenen hebben elk hun charme.

  En de mensen in het hoge noorden maken helemaal geen drukte over de sneeuw. Moesten ze daar wachten om uit te rijden tot alles sneeuwvrij is …

  En dat dan nog in den donkere …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén