Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nachtelijke conversaties

Zaterdagavond, Slow en mske gaan slapen en mske wil eerst nog eens naar de kindjes gaan kijken want hier is geen verwarming op de kamers en bij hen thuis wel. Ella gaat rechtop zitten: “waarom steek jij het licht aan?” vraagt ze. mske stopt haar terug onder, want ze had zich halvelings bloot gewoeld. Maar Ella Ze gaat terug rechtop zitten. mske merkt dat Ella eigenlijk niet echt wakker is. Ze heeft het licht maar uitgedaan en Ella in het licht van de straatlantaarn onder gestopt.

Zondagavond zaten Slow en mske naar Witse te kijken als ze ineens een bons horen. Ze schrikken. “Wat is dat?” vraagt Slow. “Zeker één van de kindjes uit het bed gevallen” oppert mske die zich naar boven spoedt.

Amke’s dekbed ligt op de grond. Amke ligt op bed. Maar hoe? Gedraaid als een kurkentrekker en met de slaapzak rond haar gedraaid. Ze ligt niet echt maar zit ook niet. “Ben je uit bed gevallen?” vraagt mske. “Weet niet” zegt Amke slaapdronken.

Als mske probeert Amke terug goed te leggen komt ze tot het besef dat ze helemaal niet wakker is. Zware korvee hoor. Zo een slapend kindje terug op een comfortabele manier in een slaapzak in bed te krijgen. Zeker dat ze ’t slaapkonijn ook nog op de grond heeft gevonden. En die zijn sjaal was uit.

Maandagmorgen? Amke zegt dat ze daar allemaal niets van weet en dat ze niet uit bed is gevallen.

Gelukkig liggen Amke en Ella zo niet in hun slaap de ganse nacht tegen mekaar te converseren.

Previous

Dikke Jan of Lange Loewie

Next

Er was toch geen plobreem …

6 Comments

 1. Hihi…uit bed gevallen en zelf in haar slaap alweer half teruggekropen dus…ja ja die kindjes kunnen nog zo lekker vast slapen dat ze daar zelf niks meer van weten de volgende dag hahaha!
  Dit zijn de grappige verhaaltjes voor later hè hehe!

 2. bea

  Hoh, overbezorgd als ik ben, ik zou geen oog dichtdoen moest ik 2 zo’n woelwatertjes te slapen hebben.

 3. Hahaha… Héél leuk om te lezen, maar zou me ook niet honderd ten honderd rustig voelen zenne, moest ik zoiets meemaken …

  En dan dat ‘verdedigingsmiddel’ van Manlief ,
  is bij zoiets al hélemaal uit ten boze !

  PS; dat van jou is veel doeltreffender als helm … !
  iets voor Slow op de fiets mss als ’t weer glad is …

 4. Goh mske,ik begrijp dat van de kindjes,want ik ben zelf zo’n woelwater geval,nu nog altijd

 5. gettie

  Blijkbaar niet enkel nachtelijke conversaties maar ook nachtelijke wakkere droomtoestanden in jullie huis.(oei er zit geen werkwoord in mijn zin).
  Kulleprul was heel zeker niet zo gelukkig met die 2 lieve schatten in huis en vond dat hij ook even moest laten weten dat hij er OOK nog is; en wat doet een spook ? inderdaad boenken en lawijt maken.
  En ach van verwarming zou ik niet wakker liggen, als ik bij mijn grootouders logeerde sliep ik onder de kapok en ik zag de sterren door de kieren in de dakpannen, het was alleen erg koud als ik moest pissen in het pispotje, dus dat probeerde ik te vermijden haha en wachtte tot ’s morgens, maar dan moest ik ook door de kou want de wc (met hartje) was ook buiten !!!

 6. ja die woelwaters! Hier was er eentje die om de haverklap naast zijn bed lag .Ik had al een hele reeks kussen ernaast gelegd maar ja in de winter kun je zo’n kind toch niet op de grond laten liggen.Toen heb ik een tweepersoonsdekbed gelegd op een éénpersoonsbed en nu ligt hij in een cocon en soms hangt hij opzij van zijn bed maar toch nog altijd gedekt,hahaha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén