Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Koop toch eens een geit … of twee

Zaterdagochtend, zalig soezelend slapend werd mske gewekt door ht geluid. Het geluid van zzzzzzeeeeeuuuuu zzzzzeeeeeuuuuu zzzzzeeeeeuuuuu.

Dat geluid kent ze van alle vroege voorjaren hier. Het betekent dat één van de buren hier wat verder zijn haag begint af te doen of bomen begint te snoeien. Wel degelijk “één van de” aangezien we er zo twee hebben.

Onder het motto van:”ieder zijn hobby” en “in de tuin werken is leuk” wil mske daar niks van zeggen. Gisterenmorgen echter was ze nog zo heel ver weg van de realiteit dat ze echt hartzeer had van het feit dat ze zo abrupt werd teruggehaald.

Bovendien had het gedoe ook Slow gewekt, die dan natuurlijk absoluut moest opstaan. Jawel, mske was een klein beetje bozig.

Het is alle jaren zo en het is altijd op zaterdag. Jawel, mske begrijpt dat ze de haag moeten scheren en jawel, mske begrijpt dat ze wildgroei van bomen willen bijsnoeien en jawel, mske begrijpt zelfs dat het gras dient gemaaid te worden, dat is dan wel nog een andere buur –,  maar waarom respectievelijk altijd op zaterdagmorgen of zondagnamiddag? Al komt bij al dat begrip toch nog het bijbedenkselke dat het goed is voor de fysiek om dat zonder elektriciteit of andere aandrijfkracht te doen maar gewoon met menselijke force. Kort gezegd, mske heeft iets tegen alle zzzzzzeeeeeuuuuu zzzzzeeeeeuuuuu zzzzzeeeeeuuuuu machines.

Zowel de haagscherende en snoeiende als de grasmaaiende buren hebben hetzelfde nadeel. Na een pozeke stoppen ze om dan na nog een pozeke opnieuw te beginnen en zo zijn ze dus al snel een ganse zaterdag/zondagnamiddag zoet.

Dat bedacht mske gisterenmorgen terwijl ze wat mopperend opnieuw in slaap trachtte te geraken.

Toen ze opstond had Slow al patatten gehaald. Hij wist te vertellen dat er bij één van de haagscherende buren een boom werd ontmanteld en dat daar een hoogtewerker stond van een firma die meestal niets met bomen te maken heeft en meestal in het weekend niet werkt. Hij vroeg zich af of het een geval van hoogste nood betrof of gewoon iemand die met een machien van ’t werk efkes een handje kwam toesteken. Dat boomkesgedoe heeft een ganse dag geduurd.

Eerlijk is eerlijk, hier beneden horen ze de hagescharen en de bomensnoeiers niet, ook niet de bomenvellers, maar wel de grasmaaier in de zomer. Dus veel is er echt niet aan het handje.

Alleen dat vroege beginnen altijd en dat moet dus nog komen.

Previous

De bus die onzichtbaar was

Next

Kadooke!

8 Comments

 1. Ik las toevallig gisteren in de krant, dat het gezegde: ‘als je geiten hebt, leer je vloeken!’ meer dan waar is…die beesten zijn niet zo fijn om te houden…die komen als ware houdini’s overal uit en in en nemen steeds de benen…zul je zien dat ze jóuw verbenaatjes op staan te vreten als je niet uitkijkt…kun je nog beter het geluid van die grasmaaier horen.!

 2. ms

  Die geiten zouden bij die verbenaatjes niet komen, die grasmachine trouwens ook niet.

 3. Ja dat seizoen van grasmaaiende en heggescherende buren nadert alras! Maar dan hebben wij geluk ,er is een gemeentelijke verordening dat er geen tuinwerken mogen plaatshebben op zondag!!halleluja! Er was een ogenblik dat de weekends vreselijk waren ,de mensen deden al hun tuinwerken in het weekend en rustig in de tuin zitten zat er niet in.Iedereen houdt zich aan die verordening en de zondagen zijn zalig rustig.
  Een vroegere achterbuur was een pester en wetende dat wij zodra het kon buiten op het terras eten ,begon hij om 8 uur gras af te rijden en dat nam uren in beslag.Zoals je zelf zegt een beetje gras afrijden ,een beetje rusten ,weer gras afrijden.En meestal ook over de middag als hij hoorde dat we aan het eten waren op ons terras.Gelukkig is hij verhuisd die ouwe pester.
  Of een geit zo ideaal is om je gras op te peuzelen ben ik nog niet zo zeker…

 4. ja geitjes zijn veel leuker dan die zeurende machines, maar ze ruiken wel heel sterk naar geitekaas

  vroeger in de straat bij mijn ouders was dat ook zo, steeds op zaterdag de grasmachines en toebehoren
  maarja, mensen die gaan werken moeten daar de tijd voor vinden hé
  maar s morgens vroeg daar zou ik ook bozekes om zijn

 5. ms

  Ik had altijd graag berggeitjes gehad. Maar hier kan ik die sowieso niet houden.

  Nu is het weekend om uit te rusten. Rust maar hé! Als ze zo vroeg al beginnen met hagen te scheren. En op zondag namiddag mag hier ook het gras niet afgereden worden. Maar onze gebuur van hierover doet het toch. Flikken bijhalen? Zo belachelijk.

  Nu is het zo dat het niet enkel grasmaaien is. Hij heeft zo een zitmaaierke maar ook een ploegmachine waarmee hij ook zijne legummenhof ploegt en nog eens ploegt en egt en nog eens egt.

  En zijn gras is maar een voorschoot groot, waarom die daar een ganse zondanamiddag moet aan spenderen?

  Hm, maar ik denk eerder dat het de geitenkaas is die naar geit riekt hoor!

 6. Gettie

  Geiten die meèeèeèeèkkeren erg hard zo af en toe dagelijks en dus geen geloofwaardig alternatief hahaha.
  Werken die in tijd beperkt zijn zoals een boom vellen of werken aan een huis met betonmolen kan ik best verdragen omdat ik weet dat het ooit eindigt, maar ook liever niet om 7h in de ochtend.
  Maar hardleerse wouldbe tuinmannen/vrouwen met grasmaaiers of lawaaimakende snoeischaren blijven best uit mijn buurt tijdens de zomerzondagen en die paar warme avonden die we rijk zijn. Gelieve dit als waarschuwing te beschouwen !

 7. max

  Beneden ons woont er ene die regelmatig klopt op iets tussen 8u en 9u in de ochtend, gewoonlijk als ik wil uitslapen tot 9u.
  en dan hoor je
  klopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklop
  klopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklop
  klopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklop
  klopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklopklop
  tussen 8 en 9 en daarna hoor je
  …………………………………………….

  (geen puntjes, verduidelijking van niets)

  maar ik heb tijd tot hij in verlof is en eens wil uitslapen, heb al een plankje in huis gehaald hoor

 8. ms

  Een geitenbok kan anders ook hard kloppen hoor.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: