Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bus die onzichtbaar was

De bus komt aan de halte. Die halte is op meerdere minuten doorstappen van bij Zoneke. Als je bij Zoneke buiten komt en richting halte loopt, loop je de bus tegemoet.

Zodoende stappen Slow en mske bij Zoneke buiten om 25 minuten na de uur om de laatste bus naar Tienen te halen, bus die in Leuven om 29 na vertrekt om om 37 aan de halte te zijn.

Slow en mske hebben geen bus gezien. Om tien voor hebben Slow en mske nog geen bus gezien, dus hun aansluiting met de trein van elf na de uur zijn ze sowieso kwijt. Als ze al in Tienen geraken moeten ze de trein van achtendertig minuten later, nl. die van 51 nemen.

Maar ze staan daar te staan aan die bushalte zonder bus. Die kan nog komen, maar zou hij?

mske belt Zoneke zeggende dat ze terug komen en of hij hen naar het station van Tienen kan brengen. Het alternatief? Ze palmen Zonekes zetel en zijn living in om te overnachten.

Zoneke brengt hen naar Tienen.

De dag daarna belt mske de mensen van De Lijn, niet om klacht neer te leggen, ze moeten daar niet nog eens tegen hun sikkedeizen krijgen. Bij De Lijn weten ze echter van niks. Aangezien de burelen gesloten zijn om 19u heeft het helemaal geen nut die nog te verwittigen bij eventueel oponthoud.

Blijft de vraag, heeft die bus gereden? Zo niet, waarom niet? Zo ja, wanneer dan? Of heeft mske alleen een erg vervelende nachtmerrie gehad?

Previous

Veiligheid voor alles

Next

Koop toch eens een geit … of twee

5 Comments

 1. Vreemd..ik hou het op die nachtmerrie!

 2. ms

  Ik denk het ook! Het is zo onwezenlijk hé …

 3. een spookbus denk ik, eentje die bij de bushalte onzichtbaar wordt

 4. Welneen geen droom of spookbus.De chauffeur wilde wat variatie voor zijn reizigers en heeft gewoon een andere route genomen!

 5. max

  Maar allee weet je dan niet dat ze bij de lijn een nieuwe slogan hebben:
  om problemen met de dienstverlening te vermijden, geven we vanaf heden geen dienstverlening meer.

  Leve het openbare vervoer…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén