Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eerste liefde

Het gezegde dat eerste liefde nooit roest, klopt niet erg in mskes geval. Ofwel is zij de uitzondering op de regel ofwel was dat geen liefde.

Ze was 16 en leerde de jongen kennen bij de KAJ. Dat en de welpen, waren de enige dingen waar ze naartoe mocht gaan. Toen hij haar aanbood om haar naar huis te brengen met zijn brommer accepteerde ze dat. Toen hij dat drie maal had gedaan eisten haar ouders dat hij ter kennismaking binnenkwam en zat hij daar dus alle woensdagen en alle zaterdagen. Uitgaan mocht niet. Dat noemden haar ouders verkering hebben. Terwijl hij in de zetel met hen zat te babbelen mocht mske dan opdraven voor al wat hunne majesteiten konden bedenken.

Enkel op zondagavond mochten ze, samen met een groep vrienden iets gaan drinken in het parochiecentrum. Op één van die zondagen heeft hij op die twee uurtjes tijd 7 aspirines genomen wegens tandpijn, want hij was bang om naar de tandarts te gaan.

Kun je denken dat de kerel vloog toen hij “zwijg” zei bij een voetbalmatch.

Va was razend! En nu ging ze van haar gans leven niet meer buiten! Zij was van hem tot haar 21ste en had zich te voegen naar zijn normen. Wat dacht ze wel dat ze zijn goeie naam door het slijk ging sleuren door jongens te verslijten en nog meer van die prietpraat die je enkel van een idioot kan verwachten!

Twee jaar nadien liep mske die knul tegen het lijf in het parochiecentrum, hij stelde voor om samen iets te gaan drinken. Hij probeerde haar ervan te overtuigen dat hij veranderd was. Maar mske wou geen aspirinevretende, kinderachtige, “zwijg”-zeggende man.

De maandag daarop wou één van mskes collega’s niet meer tegen haar spreken. Uiteindelijk kwam het er uit, die oelewapper had verteld dat ze het samen terug eens waren! En die sukkel was daar boos om want zij wou hem hebben. Goeie hemel! Als zij hem wou hebben, dan mocht zij hem hebben!

Toen overviel de bende van Nijvel verschillende grootwarenhuizen, met dodelijke slachtoffers. Enkele weken na één van die overvallen kwam dat eerste vriendje bij mskes ouders bellen omdat hij mske wou spreken. Haar ouders wilden noch haar adres noch haar telefoonnummer doorgeven want dat past niet dat een gehuwde man met een gehuwde vrouw gaat spreken. Dus bemoeiden zij zich efkes met de zaak. Hij was, samen met zijn vrouw, in één van die winkels toen die bende binnenviel. Hun kind zat buiten op het hobbelbeestje. Er is hen niets overkomen. Maar sedertdien leefde hij in angst en kon die angst niet meer van zich afzetten.

Hij heeft zich opgehangen.

Previous

Over compromissen en andere vieze dingen

Next

Ze is zo geboren

1 Comment

  1. 07-08-2003, 17:23:22
    35°C hier
    en ik kreeg net kippevel

    Robbedoeske

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén