Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pedagogische studiedag

Vandaag staking. “Ik neem een dag konzjee” besliste Zoneke want die moet Brussel door. Amke en Ella zijn ook thuis want die hebben een pedagogische studiedag.

Een pedagogische studiedag. Vroeger noemden ze dat conferentie.

Ooit heel lang geleden is mske daar ook eens naartoe geweest. Echt waar! Een conferentiedag voor leerkrachten en mske moest daar naartoe.

Ze zat in het eerste studiejaar -zo noemden ze indertijd het eerste leerjaar- en ze waren uitgekozen als klas om op die conferentie klas gaan te spelen. Ook jawel, spelen. Want ze hadden toen die les op voorhand al gekregen, een liedje dat ze gingen aanleren op de conferentie, leerden ze al op voorhand. Het ging niet zover dat er werd gezegd wie zijn vinger mocht opsteken en wie niet, maar het kwam kort in de buurt. Oefenen om klas te spelen.

Op de dag zelf werd mske thuis opgehaald met een camionette met stoelekes in, stijl belbus van nu, en ze reden naar Deinze.

Het klaske was piepklein en achterin zaten de dames en heren die aan de conferentie deelnamen, al kan mske daar haar hand niet voor in het vuur steken, want ze mochten niet achterom kijken.

Voor zover mskes herinneringen aan de enige dag conferentie die ze ooit mocht meemaken.

En dan vraagt ze zich af of ze nu op zo een pedagogische studiedag gaan zitten kijken en luisteren naar een klaske 6-7-jarigen dat leert zingen van:

Tussen Keulen en Parijs,
ligt de weg naar Rome.
Al wie met ons mee wil gaan,
die moet onze manieren verstaan.

Previous

Update = up-to-date

Next

Ju!

3 Comments

 1. SLOEF GOEDE MIDDAG
  DAT IS WAAR
  VROEGER NOEMDEN
  ZE DAT
  CONFERENTIE
  EN ONZE
  GASTEN HEBBEN
  WOENSDAG
  CONFERENTIE
  WE WETEN
  WEERAL
  WAT DOEN
  IK DENK
  DAT ER VEEL
  MENSEN VERLOF
  GENOMEN HEBBEN
  GROETJES
  MICKEY

 2. conferentie klinkt toch mooier dan pedagogische enz.Je breekt er haast je tong over.Ik vraag me altijd af wat er daar allemaal moet geconfereerd worden!Dat ze gewoon zeggen dat ze eens samen op stap willen gaan…

 3. ridder

  TITEL: wij
  noemden dat content(ie) – ridder heeft het altijd vreemd gevonden, pedagogische studiedag, hoe kan je nu iemand opvoeden als zij/hij een ganse dag mag thuisblijven en dan maar neuten dat er veel gespijbeld wordt, jaat ze hebben tons wel geleerd, pedagogische studiedag…pffft.
  koenie kiplekker,zelf uitermate pedagogisch content, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén