Deze morgen om vijf voor zes, jajaja … mske heeft dat voorspeld, begon Slow aan zijn ochtendritueel, dat wil zeggen, zwaait zijn benen uit bed, zegt tegen mske hoe laat het is, trekt de overgordijnen open en vraagt of ze snel komt. mske heeft toch extra time genomen, ter compensatie voor die vijf minuten.

Maar als ze beslist om op te staan, dan springt ze in haar flanellen hemd, doet haar klompen aan, grijpt de gsm en kloeft zo snel als ze kan naar beneden, waar de stoof dan brandt.

Deze morgen had ze ruzie met Karboenkel over haar broek. Doordat er hier nog geen badkamer en nog geen verwarming is, gebeurt hier alles bij de stoof en terwijl mske zich waste was Karboenkel op die peau-de-peche broek gaan liggen en wou die niet meer afgeven. Begrijpelijk, want het alternatief is niet zo zacht. En mske pakte hem die broek af en gooide dat flanellen hemd op zijn kop. En die wieten bleef daar onder zitten!

Daarna was mske aan het werken en springt Karboenkel zomaar op haar schoot, waardoor ze uitschuift met de muis en op het verkeerde klikt. Dan heeft ze op het buro gemept met de vliegenmepper en is Toke, die het minder riskant vindt van op Slow’s papierenwerk te liggen, van ’t verschieten van het rek gesprongen.

En ik vrees dat we mske vandaag niet kunnen vertrouwen … er is iets in haar ogen … maar een gewaarschuwde kat is er tien waard!