Toen mske twaalf was zei moe op een dag dat meter wel een uurwerk zou kopen. mske vroeg zich af waarom ze in ’s hemelsnaam een uurwerk nodig had. Er stonden klokken genoeg in het huis. Het einde van de school werd bekend gemaakt door een bel. Toch kreeg mske er een, want dat was traditie voor een plechtige communie.

Na haar trouwen, kreeg ze van Ex voor haar verjaardag een moderner exemplaar uit de Galeries Anspach. mske was dolblij met het geschenk alhoewel Ex voor zichzelf een peperduur mansuurwerk had gekocht, dat al na geruime tijd in een kistje belandde omdat Ex hartslag zo traag was dat geen enkel uurwerk daarop kon blijven gaan. Ex kocht en kreeg uurwerk na uurwerk die allen naar de verdoemenis gingen.

Toen het uurwerkje uit de Galeries Anspach, nu met geweven bandje, totaal verkleurd was en lelijk werd, wou mske ook wel eens een mooier maar daarop werd aan alle zijden gesteigerd. Je kon een geschenk niet zomaar buiten dienst stellen en het werkte nog.

Toen Ex 25 jaar op zijn werk werkte, kreeg hij een mansuurwerk en kwam thuis met de vraag: “Vind je dat mooi?” en mske zei ja, waarop ze het ding in handen gestopt kreeg, samen met de dure van jaren geleden met de woorden: “Je mag ze beide hebben, je wou toch al zo lang een andere en dat is nu modern zo een groot uurwerk voor een vrouw”.

En mske legde het verouderde klokje in een kistje en droeg de mansuurwerken.

Zus, Zoneke, Ex hadden geregeld vodden met hun uurwerken en kochten of kregen die, welke op dat ogenblik de trend uitmaakten”. mske kocht een Storm voor Zus omdat ze die zo mooi vond, maar voor zichzelf niet, want ze had toch uurwerken genoeg.

Na “hét” besloot mske dat ze nu eindelijk eens een uurwerk ging kopen naar haar zin. Toen Zus problemen kreeg met de Storm en bleek dat je voor die dingen niet gewoon een ander batterijtje kon halen, maar dat je het moest laten opsturen naar de fabriek en dan nog door de winkel waar je ’t gekocht had, besloot mske dat ze géén Storm wou.

mske vraagt zich af waarom ze in ’s hemelsnaam een uurwerk nodig heeft. Hier staan klokken genoeg in het huis.