Deze morgen had mske de deur niet goed gesloten zodat ik de gang in geslopen ben. mske had wel gezegd dat wij daar na nieuwjaar gingen mogen rondlopen maar is wééral eens van gedacht veranderd, omdat er achteraan in de gang teveel materiaal staat en ook de kolenzakken. Niet dus!
 
En mske verwonderde zich over het feit dat ik niet op mijn plaats aan de tafel kwam zitten voor mijn kaas. En ze riep in het deurgat en Toke huppelde snel terug in de warmte maar ik hield me gedeisd. Ik had namelijk een gezellig plaatsje gevonden. En ik dacht daar nu eens een zalig dagje vrij van te maken.
 
Het mocht niet zijn! Slow kwam naar boven en zag mij op het bed liggen. Normaal is de kamerdeur dicht maar door de strenge vorst was het raam dichtgevroren. Slow zette me van het bed en ik kroop er gezwind onder. Maar het was me niet gegund want hij joeg me van onder het bed en riep mske dat ze even de deur moest openzetten. Ik ben dan maar terug naar binnen gegaan; dan waren ze tevreden.

Maar als het voorjaar komt en de gang is leeg, dan mogen wij rondlopen -hopelijk is het dan waar- maar dan ga ik op dat bed liggen ronken. Eens zien wie me gaat tegenhouden … behalve als de deur dicht is.