Hm … Ze houden dus de deur dicht. Dat heb ik al gezegd. Op zich vind ik dat niet erg, het is daar in die gang toch koud, maar daarnet wou ik toch efkes mijn pootjes strekken en toen mske buiten ging slibberde ik snel mee.

Iets later wou ik terug binnen, die deur was dicht. Erg zé! Ik was daar gewoon met mijn kop tegen gelopen. En toen mske de deur open deed lag ik al rap weer boven aan de trap op mijnen palier. Daarmee wist ze niet dat ik dat geweest was.

Efkes later probeerde ik opnieuw, maar nu iets voorzichtiger, met mijn poot. En ineens begint Slow binnen te zingen van: “er staat een kat in de gang, jaja een kat in de gang”.

mske deed de deur open en ik twijfelde of ik zou binnen gaan, stel je voor dat Slow zou voortzingen.

mske werd ongeduldig en zei: “Sloef, beslist es jong”.

Ik ben daar maar naar binnen geschreden …