Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De lach

Na de historie met moe was Geert Hoste de enige die mske nog aan het lachen kreeg. Niet dat het leven zo triest was maar waar lach je uiteindelijk nog om als je ganse ik opgeslorpt wordt door iemand anders.

Later kwam het forum en de mensen die haar aan het lachen kregen. En de commentaren begonnen weer:

 • “Kan je niet mailen met vrouwen?”
 • “Kan je niet bevriend zijn met vrouwen met een normale relatie?”
 • “Heeft dat kind geen vriendinnen van haar eigen leeftijd?”
 • “Heeft die knul zélf geen moeder?”

En plots realiseerde mske zich dat hij dat al haar ganse huwelijksleven had gedaan. Op elk feestje waar ze naartoe waren geweest had hij een reden gevonden om boos te worden en vroeg naar huis te gaan. En ze bedacht dat het tijd werd om de puntjes eens op de “i” te zetten. Ze zou dat doen na de trouw van Zoneke …

Maar eerst kwam het einde en een nieuw begin.

En nu zit ze hier alle dagen tranen te lachen. Nu weer! De kerstpot met decoratieve stekels, die in zijn vorig leven een kerstroos was geweest, ligt wéér tegen de grond. En Karboenkel is aan het pesten, hij gaat daar aan froesjelen en dan gooit mske met haar schoen. Hij loopt weg en herbegint en mske zei: “Ik heb zo een goesting om die eens een tik te geven met de elektrische vliegenmepper hé”.

Efkes bijzeggen dat er geen batterijtjes in die vliegenmepper zitten, ze zouden hier nogal gedachten krijgen. Die is enkel beter om te meppen omdat die stijver is dan een gewone, maar om diepzinning op de eigenschappen van vliegenmeppers in te gaan, zullen we eens een ander postje maken.

Terug naar de pot met stengels … Slow sprong recht en begon aerobic danspassen te maken rond die pot en zei: “Even het aangename aan het nuttige paren” en Karboenkel kreeg de kolder in zijn kop en stoof van hier naar ginder, van jut naar her, over en weer dus. mske heeft die ergens onderweg nog een joep met haar voet gegeven … dacht hij zeker dat hij bij haar ging kunnen schuilen.

En mske dacht weer aan gisteren, het is leuk als je kan zeggen “kom we gaan een portie lachen halen”, maar het is beter als de lach in je huis woont.

Previous

De Frivole Framboos

Next

Beschermd: Drank en andere valstrikken

1 Comment

 1. 06-01-2004, 13:08:31
  En het is nog beter
  wanneer de lach in je hart woont. Zodat je ze altijd bij je hebt. Waar je ook gaat en wat je ook tegenkomt.
  http://www.blog.morgaine-lefaye.net
  Morgaine

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén