Nog altijd grijs, zowel daar buiten als binnen. Kunnen we evengoed nog wat voort peuteren, dingen op een rijtje zetten en proberen er ook maar iets van te snappen.
 
Wat bezielde Ex toen hij zich ergerde over Max, Koala, Slow en nog enkele anderen en vroeg of mske niet met vrouwen kon mailen?
 
Wat bezielde Ex toen hij zich ergerde over Elfke, Anneke, Wendy en nog enkele anderen en vroeg of mske niet kon mailen met vrouwen van haar eigen leeftijd?
 
Wat bezielde Ex toen hij zich ergerde over Hilde en vroeg of mske niet kon mailen met vrouwen met een normale relatie?
 
Wat bezielde SS toen ze Slow méér dan 7 jaar geleden verliet om er drie jaar later terug bij te gaan omdat ze het financieel niet aankon, maar zichzelf wijsmaakte dat hij niet zonder haar kon?
 
Wat bezielde SS toen ze, boos omdat Slow een hobby had, om de week de muis verstopte?
 
Wat bezielde SS toen ze Ex opbelde om hem te zeggen dat haar man met zijn vrouw mailde?
 
Wat bezielde SS toen ze telkens Slow het huis verliet, naar Ex belde om te vragen of mske thuis was?
 
Wat bezielde Ex, toen hij vriendelijk bleef tegen het mens, de telefoon niet dichtgooide en uitlegde dat mske thuis was en dat ze toch ruim 100km uit mekaar woonden, wat afspraakskes onmogelijk maakte, alhoewel mske hem telkens zei dat ze zich besmeurd voelde en ze liever had gehad dat Ex het mens één maal degelijk wandelen had gestuurd en gezegd had dat zij geen zaken had met wat dan ook over mske.
 
Wat bezielde SS toen ze, onmiddellijk nadat “hét” voorviel, Slow aan de deur zette, zeggende dat hij aanhield?
 
Wat bezielde SS toen ze, 6 maand later, met Kerstmis, Slow’s zus ging interpelleren omdat ze haar ervan verdacht met Slow onder één hoedje te spelen en meende te scoren toen ze zei dat ze wel wist dat Slow aanhield met die van Brussel en toen Slow’s zus, het getreiter beu, koudweg antwoordde: “awel jà, toen niet, maar nu wél”, vijf minuten, als van de hand Gods geslagen, in het niets stond te turen om dan te zeggen: “dat had ik van hem niet gedacht”?
 
En nu pas begint mske klaar te zien in het ganse zaakje. Het was opgezet spel, gewoon een vuil spelleke om Slow zijn enige hobby af te pakken. Ze speelde een hoog spel en verloor. Dat ze mske daarvoor gebruikte, daar kan mske enerzijds enkel dankbaar voor zijn, want het mens snapt blijkbaar nog altijd niet dat ze daardoor mske tot zijn toevluchtsoord gemaakt heeft. Maar dat ze Ex over de schreef joeg, dat zal mske haar nooit vergeven, omdat daardoor de breuk te snel gekomen is wat voor heel wat onnodige ellende en miserie heeft gezorgd.