Toen “hét” was voorgevallen vond mske dat ze nu niet bepaald hatelijk moest gaan doen tegen Ex, want door het lint gaan, kan wijzen op een of andere ziekte of op een tekort ergens in je bovenkamer. En net nadat “hét” was voorgevallen, was Ex dan ook heel menselijk.

En net toen mske wéér minder op haar hoede was, kreeg ze de volgende koude douche over haar heen. En weer kwam hij daarna af met “ik zal het goed maken” en mske vertrouwde het niet en twee maand later hielp hij haar met het plaatsen van de eenden en kreeg ’s avonds de volgende crisis, die hij weer bijlegde op de dag dat ze voor de tweede keer gingen tekenen voor de scheiding. Maar mske vertrouwde het niet meer en hoe minder ze van Ex hoorde, hoe liever ze het had.

En toen kwam de verkoop van het huis en weer was er een crisis. En mske besloot dat ze het niet meer wou proberen.

En toen Zoneke twee weken geleden vertelde dat Ex aan Bollie had voorgesteld om contact te nemen met mske omdat dan het leven van Bollie en Zoneke makkelijker zou worden, dacht mske aan het woedende hoofd van Ex toen hij haar op de doop samen met Slow had gezien.

Deze morgen een mail met wensen voor het nieuwe jaar.

En mske betrouwt het niet, ze betrouwt het voor geen haar. Telkens hij toenadering zoekt is het om kort daarop een crisis te krijgen. En daar bedankt ze voor.