Soms wordt je de lust benomen om vriendelijk of behulpzaam te zijn. Zo stonden Ex en mske jaren geleden klaar voor de start toen mske zag dat een andere deelnemer zich ook klaarmaakte. De man ging in de fout want hij moest maar drie kwartier later starten maar had waarschijnlijk niet gehoord dat de start uitgesteld was. Dus liet mske even haar eigen dringende zaken in de steek om de man op de hoogte te brengen en ze zei: “Felix …” en hij draaide zich om en beet: “Ich habe jetzt keine Zeit” en deed voort met de voorbereidingen en mske deed een tweede poging maar nu werd de toon agressief voor:”Ich habe jetzt keine Zeit” en mske zei: “Goed” draaide zich om en stapte naar de start. De Duitser kwam door en werd natuurlijk teruggestuurd. Toen Ex vertrokken was en mske terugging naar de auto vroeg Felix of ze hem wou helpen om alles terug te brengen en mske zei: “Jetzt habe Ich keine Zeit”. Pas een jaar later kwam de sporter zelf aan mske zijn excuses aanbieden.

Gisteren vraagt iemand iets, iets gewoon, iets begrijpelijk en wordt als antwoord de huid vol gescholden.

Slow komt op een forum en ziet dat de administrator iets fout doet en hij wil hem daar op wijzen maar niet publiek want dan vestig je pas de aandacht op het risico, dus vraagt hij die man hem even te mailen. Het antwoord was kortaf: “ik ken je niet en denk je nu dat ik informatie aan vreemden ga geven, dus verder dan het log kom je niet.” Maar om daar op te geraken moet je wel zelf je eigen email opgeven.

Misschien komt hij morgen ook niet meer op zijn log. Mogelijk … maar wij gaan er niet wakker van liggen.