Aangezien mske een hekel heeft aan veralgemenen, zegt ze nu niet: “mannen!” maar wel: “sommige mannen kunnen toch idioot doen”.

En dan heeft ze het over Mr. Sloddermans. Vijftien jaar werkt ze samen met Mr. Sloddermans en die kan dan plots een crisis creëren die daarna blijkbaar een ballon lijkt te zijn, die je best kan doorprikken.

Nu weer!

mske heeft gewoon gezegd: “voor Monsieur de la Petite Dee wil ik geen dossiers meer maken”! En ze zag Mr. Sloddermans weer transformeren van een opgeblazen kikker in een normale man, die zei: “goed, want ik wil daarover met U geen ruzie hebben”.

Bovendien haalde die normale Mr. Sloddermans dossiers uit zijn boekentas en vroeg: “en voor deze”? mske bekeek de stapel even en zag dat ze blijkbaar dossiers van een andere inspringer voor de zomer in haar handen had.

Zat hij nu echt op de afkeuring van mske voor Monsieur de la Petite Dee te wachten eer hij besloot dat hij haar de dossiers van de nieuweling wel wilde geven?

En nu zijn volgens Mr. Sloddermans de zaken op punt gesteld. Alles blijft dus bij het oude! Alleen heeft het hem een uur gepalaber gekost om terug bij het beginpunt aan te belanden, met dit verschil dat bij de aanvang het zo niet verder kon en het op het laatste de oplossing bij uitstek was.

mske denkt er het hare van maar zulke mensen zijn zo verschrikkelijk vermoeiend!