Vanavond zal Slow gescheiden zijn. Het voelt zelfs nu al anders aan. Ze zijn om te beginnen vanmorgen al langer blijven liggen.

Dat is eigenlijk ongelooflijk. mske ervoer dat ook zo toen ze de tweede keer gaan tekenen was, ze voelde zich anders. Het is wel een moeilijk moment, maar mske dacht dat dat kwam omdat Ex weeral zo gescholden had. Maar nu zegt Broerke dat ze aan iedereen aanraden om bij de tweede keer tekenen iemand mee te nemen om je op te vangen.

Wat ook eigenaardig aanvoelt is de dag je je identiteitskaart laat veranderen omdat je gescheiden bent. Toen mske uit het gemeenthuis kwam was de lucht blauwer dan ooit, puurder dan ooit en voelde ze zich voor de eerste keer in haar leven “ik”. Zo voelde dat aan! Niet de dochter van … , niet de vrouw van …

Weet je … mske wou dat ze kon verhinderen dat er nog mensen in die situatie kwamen. Maar dat kan niet, want als ze jong zijn doen ze zich anders voor en dan is het moeilijk te geloven dat die aardige jongen ooit zo gaat worden, of dat dat schattig meiske een monster in wording is.

En dus denkt iedereen: “dat zal mij niet overkomen”.