Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Minirokskes

Gisteren in het zwembad geraakt Slow aan de praat met een man en het gesprek gaat aanvankelijk over de zwembril. De man heeft alles beter en mooier dan een ander.

Dat van dat mooier en beter, zo zijn er zo velen, dat het mske al niet meer kan schelen dat haar brilleke maar brol is in de ogen van een ander.

Maar het gesprek wijkt af en de man vertelt dat hij jarenlang op justitie gewerkt heeft en sedert 4 jaar op pensioen is; hij is 62. Maar waar het volgende op aansloot weet mske nog altijd niet, maar ineens zegt hij dat alles slecht gaat en dat dat de schuld van de Marokkanen is.

En mske voelde haar pinnekeshaar, ondanks dat het nat was, omhoog gaan en ze zette haar brolbrilleke af. Slow, zei snel dat hij niet moest veralgemenen en dat het enkel fundamentalisten waren … en de man beaamde maar zei dat je toch nooit een moslim zou zien zwemmen want die mogen dat niet.

Nu weet mske dat een bepaald zwembad een uur per week afgehuurd werd om moslim vrouwen ongestoord te laten zwemmen, na de openingsuren van het bad en dat er daar op ook veel commentaar gekomen is, in de trant van: “kunnen die niet zwemmen samen met de anderen”. Wel, een zwembad afhuren kost geld, na de openingsuren worden zwembaden soms afgehuurd voor andere gebruiken, die veel minder passend zijn dan een vrouwengroep die gaat zwemmen. Bovendien wordt ons zwembad elke week een uur voorbehouden voor zwangere vrouwen. Kunnen die niet zwemmen samen met de anderen?

Maar de man gaat voort en zegt: “en dan met hun vod op hunne kop, je zal er nooit één in minirokske zien”.

En toen steigerde mske!

Is het hem daar om te doen? Wel dan vindt mske het mooier om naar een moslim meiske te kijken met een vod op haar hoofd dan naar de mottige blote buiken en onderbroeken die onze jeugd ten toont spreidt. En ze dacht dat het de bedoeling was dat de vrouwen zelf zouden beslissen. Waarom moet een vent van 62 dan minirokskes eisen?

En in het voormelde zwembad, waar de moslimvrouwen gingen zwemmen, was een redder en die zat altijd op een strategische plaats zodat hij alle vrouwen met zijn ogen kon uitkleden. En dan zou mske ook liever in burka gelopen hebben.

Het is eigenlijk niet moeilijk. Ze hebben gelijk. Al die haatpredikers hebben gelijk, groot gelijk! Ze mogen stikken in hun gelijk … want vertel nu maar eens hoe je kan zien dat een knap ding met minirokske en zonder vod op haar hoofd, maar met een donkerder huid dan de onze, een moslimmeisje is … of niet!

En mske is wel degelijk tegen de burka, maar die hoofddoek … moe liep ook altijd met een hoofddoek, een sjalleke noemde ze dat … ex schoonma liep ook altijd met een hoofddoek, een foulaar noemde ze dat. En er zijn er die iets hebben tegen gesluierd trouwen … geen commentaar.

En de dag dat ze verbieden om met een hoofddoek in een openbaar gebouw binnen te gaan, rolt mske krulspelden in haar pinnekeshaar en doet daar een foulaar over en stapt ze dat stadhuis binnen.

Laat de mensen gerust. Het is door altijd op hun kap, in dit geval hun vod te zitten dat ze nog meer de indruk krijgen dat ze er niet bij horen.

En alle gore venten die minirokskes willen zien … doe er zelf een aan!

Previous

Het touw

Next

Ons P en K3

1 Comment

 1. 29-11-2004, 09:03:02
  over doeken en burka’s
  Tegen hoofddoeken heb ik niks zenne (zolang die vrouwen dat zelf kiezen en niet MOETEN van hunne man)…
  Maar die burka’s vind ik ongepast…
  Het is volgens de Belgische wet verboden om gemaskerd op straat te lopen (behalve met carnaval). Die wet is er gekomen om te vermijden dat mensen gemakkelijk en ongehinderd onherkenbaar op straat kunnen lopen en anderen kunnen overvallen… en naar mijn mening is die wet terecht, nuttig, effectief EN goedkoop.
  Als we de moslimvrouwen burka’s laten dragen… dan is die wet volkomen nutteloos… Dan kan iedereen een burka aandoen. Ook de overvallers die onbekend willen blijven.
  Niet dat ik denk dat die vrouwen mensen gaan overvallen maar ik WEET dat anderen dat recht gaan misbruiken om misdaden te begaan.
  Dus, sorry moslimvrouwen: voor mij is en blijft een burka onaanvaardbaar.

  Puppy

  —————————————————————————–

  29-11-2004, 12:45:20
  Ik zeg dat toch
  dat ik tégen de burka ben !

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén