Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Standaardmaat

Echt klein is mske niet. Misschien gaven we die indruk als we zeggen: “klein, dik vrouwke”. Maar vroeger was mske van een gewone lengte. Het is maar die jonge generatie die zo opschiet zodat ze de indruk krijgt dat ze constant naar boven moet kijken.

En blijkbaar wordt er dan bij de vervaardiging van bepaalde zaken enkel rekening gehouden met standaardafmetingen.

Zo zijn die voetbalzitjes niet berekend op mskes, maar op mensen die groter zijn. Als mske op die stoeltjes zit gaan haar benen slapen. Want als ze op de juiste manier gaat zitten hangen haar voeten net van de grond en als ze haar voeten op de grond houdt, dan zit haar achterkant maar half op dat stoeleke.

Autogordels! Nog zoiets. Net of ze er van uit gaan dat alle vrouwen een standaardmaat hebben, maar dat is niet zo. Als mske, die voorstander is van de gordel, die gordel aandoet, floept die zoals die gordel dat wil en snijdt dus in mskes hals. Die blijft dus niet zitten waar die zou moeten zitten, omwille van de natuurlijke golvingen.

Als mske zelf rijdt, doet ze die gordel aan en steekt haar linkerarm door het ding, zodat die onder haar oksel komt te zitten en dan zit die goed.

Anders is het gesteld als ze op de passagierszetel zit. Daar heeft ze dat opgelost door in de auto haar gordeltasje aan te houden op een bepaalde manier en die gordel daar achter te steken.

Dan blijft er maar één probleem over! Als Slow dan heel kort stopt, zit mskes baarmoeder in haar maag, haar maag in haar hersenen, die daardoor aan niets anders meer kunnen denken, en nogal boosaardig door mskes mond vragen: “moet ik kotsen, jà?”

Previous

Nova Zembla, we komen er aan

Next

Het blij liedje

1 Comment

  1. 05-12-2004, 18:10:10
    Ik ken die problemen
    En gij hebt dat weer zo mooi verwoord.

    marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén