Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Slaapverwekkend

Volgende bedenking kwam tot stand nadat mske las dat iemand slaap had. Dat zeggen ze hier zo niet. Neen!

Toen mske klein mske was zei ze dat ze vaak kreeg als haar oogskes begonnen dicht te vallen.

Nu is mske moe als ze hard heeft gewerkt. Maar mske is ook moe als ze vaak krijgt. Slow niet. Slow is moe als hij hard gewerkt heeft, maar Slow is niet moe als hij vaak krijgt, dan is hij lui.

Maar wat nu de juiste formulering is? mske is efkes op google gaan kijken en blijkbaar zou dat toch: “ik ben moe” zijn.

Weet je wat ik denk? Ik zeg juist niks en ga mijn hoekske op de palier nog maar eens opzoeken. En al wie bij het lezen van dit posteke begint te gapen mag mijn voorbeeld volgen maar wordt dringend verzocht dan zeker niet te snurken.

Previous

Een koekske voor bij de koffie

Next

Een paar bemerkingskes

14 Comments

 1. Moe kun je zijn zonder vaak te hebben.Moe ben je als je gewerkt hebt.Maar met vaak begin je te geeuwen en kun je maar beter je bed induiken.
  Alé zo voel ik het verschil aan. En wil je wel geloven ,Sloef , dat ik begin te geeuwen!!Ik ga mijn mand opzoeken en snurken doe ik wèl,dus blijf maar uit mijn buurt!

 2. Wel, ik ben ook moe! & bij dit lezen begin ik inderdaad te geeuwen… Waar is de tijd dat ik nog eens vroeg in mijn bed geraakte.. Je verzoek om niet te snurken zal jammer genoeg weinig of niet effectief zijn, wat mij betreft. (can’t help it) Sweet Dreams!

 3. ms

  Het stond er bij : “slaapverwekkend”. Ik kan dat postje zelf niet lezen zonder te geeuwen.

 4. gettie

  Oh Sloef, mag ik je volgen en bij jou op de palier komen liggen. Ik ben vlug kontent, een matteke en een hoofdkussen is genoeg. Snurken ?! moi, allez gij toch. Ne pets van je poteke en tis voorbij zekers.

 5. Ne pets van mijn poteke, op jouw toteke, en we zijn vertrokken !

 6. Vaak? Dat is toch iets als meestal’? hahahaha! Of komt dat van Klaas Vaak, dat mannetje dat zand in je ogen gooit zodat je slaap krijgt? Maar dan heb je tóch ‘slaap’! hahahahahaa! Of komt Klaas Vaak van jullie ‘vaak’…ik had dat echt nog nooit gehoord! Maar moe kan ik wel zijn…lui ook, maar dat is geheel wat anders..als je moe bent dan wil je wel maar kun je niet (meer) en als je lui bent dan wil je sowieso niet! Maar lees wel vaker ( haha) dat die twee bij de Vlamingen door elkaar gehaald worden.

 7. Oh…en Sloef…als je nu nog eens uitlegt wat een palier is..?

 8. De palier ! Dat is wat de mensen meestal de overloop noemen, maar ik vind palier beter passen bij mijn imago.

  Mensen zijn raar, tegen de trap zeggen ze trap en niet de oploop en de afloop zeggen ze dan weer tegen iets gans anders.

 9. ms

  Van Klaas Vaak krijg je vaak ! En vaak is dikwijls.

  Ik denk dat het vooral in de hoge Kempen is dat ze het woord “lui”gebruiken. En Slow gebruikt het wel degelijk voor vermoeidheid en niet voor tammerikkerij.

 10. Oooh…de overloop! Tjonge…ik dacht aan iets als een alkoof!

  Ja..maar wat was er nu eerder…KlaasVaak of vaak?…ik denk dat vaak van jullie, want ik begreep al nooit waarom dat zandmannetje niet gewoon KlaasZand heette! hehe!

 11. ms

  Klaas Vaak blijkt een oud verhaaltje te zijn over een kabouter die zand in d’oogskes kwam gooien. Vermits ze die dan Klaas Vaak noemend, ga ik er nog maar eens van uit dat de mensen in die tijd ’s avonds vaak kregen. Ja, ik denk dat vaak eerder bestond.

  Al kan het zijn dat jij, wat wij Sloef zijn slaapkamer noemen, wel eens een alkoof zou kunnen noemen, al vind ik het persoonlijk nogal klein voor een alkoof.

  Wat nen uitleg !

 12. Djeezz…eens in het Ned. woordenboek gekeken…en vaak is dus inderdaad gewoon slaap…echt nog noooooit van gehoord! ( en ook nog nooit zo gebruikt!) Wél ‘praatjes voor de vaak’…wat dan weer kletspraatjes zijn en wat dat dan weer met slaap te maken heeft..??? hahahahah!

 13. ms

  Dat kan wel kloppen hoor. Praatjes om zomaar wat te kletsen. Waarbij je dus niet in slaap valt.

 14. Toch is er voor een groot deel van de mensen wel iets aan snurken te doen. vele mensen snurken door de mond en juist voor die grote groep mensen zijn er diverse betaalbare middelen om snurken te stoppen.

  Mijn man was ook een mond snurker en gebruikt nu van die pleisters op de neus, geeft hem meer lucht en ik slaap er een stuk beter door.

  Ik zeg weer, slaaplekker
  Karin

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén