Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Soldaten op het feest

De dag dat Broer trouwde was een mooie dag in mei. En op de receptie was zoveel volk dat Ex en Schoonzusje’s broer besloten een handje toe te steken maar het eerste glas van iedere fles champagne die afgetrokken werd, was afwisselend voor één van hen.

Ik zeg niet hoeveel er afgetrokken waren enkel dat Ex goed meurreg was. Hoe dat zo ver kon komen mag Joost weten want Ex was absoluut anti-alcohol.

En Ex heeft niks gegeten enkel een droge piccolo maar hij ging wel met mske mee kijken wat er was, waarbij hij aan haar arm hing. Het buffet stond een paar trapkes hoger en net toen ze aan die trapkes kwamen schoof tante ms -jàjà identiek de zelfde naam – kwestie van uniek te zijn, uit op de trap en plofte op haar achterkant. Tante ms, die nogal goed voorzien was, waarmee we dus nu niet meer mogen lachen -och en waarom niet- zag de erwten via die natuurlijke golving op haar schoot belanden en een geultje maken in haar rok waardoor ze allemaal op één rijtje de zaal in bolderden.

En Ex lachte en lachte en lachte en ging naast tant ms zitten op het bovenste trapje, het water liep uit zijn ogen. Hij kwam niet meer bij! En tante ms vroeg, eigenlijk wel een heel klein beetje gepikeerd, wat er nu eigenlijk zó grappig was. En Ex wees naar de dansende erwten en gierde: “net soldaten”. En toen kon tante ms zich ook niet meer serieus houden.

Previous

Vrouwendag

Next

Vroeger zei dat niks

1 Comment

 1. 08-03-2005, 16:31:52
  Erwten
  vanavond?
  http://littleangel.skynetblogs.be
  AV

  —————————————————————————–

  08-03-2005, 16:37:48
  Erwten ?
  De erwtenhistorie waarvan sprake zal in mei 26 jaar geleden zijn.

  Die eet ik vanavond zeker niet !

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén