En dan zijn er die aan wie je niks moet vertellen. Die staan dan bij je en luisteren hoe je iets zegt tegen iemand anders en die komen daar dan tussen om je efkes belachelijk te maken of om zichzelf belangrijker te maken dan ze zijn.

Dat zijn dan meestal van die ridicule onbelangrijke oelewappers die zich net als die ene soort kikker opblazen om er wat imposanter uit te zien. Het probleem is echter wel als er zo één opgeblazen kikker in de groep zit, de conversatie stokt, want op elk gegeven zijn ze daar met hun commentaar. En alles weten ze beter en alles doen de anderen verkeerd.

En meestal zie je die betweters telkens met anderen op stap, ah ja, want de mensen krijgen daar hun buik van vol en dumpen die. En nog snappen ze het niet.

Moesten die mensen echt zo goed zijn als ze zelf denken dan zaten ze al lang leiding te geven aan het land of bij de paus.

Blijkbaar kennen ze dat Chinees spreekwoord niet:

Je maakt jezelf niet groter
door anderen kleiner te maken.

En als we nu morgen die hoek van die ex schoonouders nog eens een beurt geven, dan kunnen we er weer tegen voor een pozeke.