Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De stelling van het volle pond

Als we iets niet snappen, dan snappen we het niet. Zo simpel is dat.

Zo lang ze zegden dat mskes vroegere gewicht haar BMI op de juiste plaats hield, was het zelfs zo klaar als pompwater. En mske voelde zich goed in haar vel en uitstekend van gezondheid.

Nu komen ze echter af met iets anders. Ze zeggen namelijk dat mensen die een hogere BMI hebben een lager sterfterisico hebben dan mensen met een normale BMI. Efkes de zaken op een rijtje zetten?

  1. Wie heeft die normale BMI bepaald? Iemand die het kon weten? Wie had hem of haar dat gezegd? Zijn daar bewijzen voor?
  2. Als die BMI de normale is, mogen we er toch van uit gaan dat ze gezocht hebben naar die BMI die het gezondst is voor een mens?
  3. Als een hogere BMI minder risico’s inhoudt, is die dan niet gezonder?
  4. Moeten ze die dan niet als de normale BMI opgeven?

Komaan Pythagoras, het is wel geen wiskunde maar je kan er gemakkelijk een stelling van maken.

Weet je wat mske zegt? Dat zij haar goesting gaat doen, want dat ze weet wanneer ze zich goed voelt en wanneer niet. En ze zeggen allemaal dat je naar je lichaam moet luisteren, maar ze proberen je lichaam toch maar op te dringen wat het moet doen. En de meeste mensen baseren zich op een spiegel in plaats van op een gevoel dat uit henzelf komt.

Verder vindt mske de woordkeuze ” … dan hun soortgenoten met …” nogal raar gekozen. Niet verkeerd, enkel raar, net of het geschreven is door iemand van een ander soort. Dokters?

Previous

Van voor naar achter, van links naar rechts

Next

Roos!

2 Comments

  1. Mag ik je toevoegen aan mijn adressenbestand als vriend,vandaag en niet morgen ,want het is vandaag”vrienden toevoeg dag” ?wwwwooooeeehahahaha! Ik krijg hier zeker een groot deksel op mijn kop.
    Je vraagt je inderdaad af of sommige mensen niet beseffen dat ze het kind uithangen.Doen ze dat omdat alles een beetje in de anonimiteit gebeurt ?

    En nu met dat BMI. Ik was “doodongelukkig” omdat mijn BMI te hoog lag en nu blijkt die maar een “klein beetje ” te hoog te zijn.Eerst houden ze de mensen bezig met die berekning want dat was een tijdje geleden een rage en nu er in feite niemand meer over spreekt beginnen ze met een aanpassing. Ik doe het anders. Af en toe eens een check up bij de huisarts en dan weet ik waar ik moet opletten. Tenadere dat weet ik zo al:wat minder eten en snoepen. Maar dat is allemaal zo gezellig en lekker…

  2. joepie,we zijn weer in de mode,rond en gezond!goe weekend(ne keer wafels proberen?)..

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén