Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gewichtig

Vanmorgen dook mskes gewicht onder de eerste kaap. De eerste mijlpaal is bereikt. Uitgerekend vandaag!

Het zat zo: mske woog altijd 56 kilo tot na de geboorte van Zoneke en Zus, toen woog ze 58. Toen ze stopte met roken ging dat naar 62, en mske vond dat niet zo erg. Als getrouwde vrouw moest ze toch zo smal niet zijn, iets meer ronding mocht ook.

En toen … kreeg moe haar “striejep”. En daar kwam bij! Zomaar. Ze heeft het lang op iets van een 68 kunnen houden en toen wisten de dokters al te zeggen dat dat kwam door de menopauze -in 1996-1997- en ze schreven Fontex voor. En toen verbeterde mskes eetlust. En mske lette zeer goed op en hield haar gewicht, zonder er ook maar één grammeke af te krijgen.

En toen kreeg Ex zijn “striejep” en dook mske om de vijf voet de frigo in om kaas te snoepen en ze woog zich niet meer.

Toen ze een maand hier woonde zakte ze door de zolder met een pijnlijk been tot gevolg en ze bewoog bijna niet meer.

Toen ze zich vorig jaar, uit pure nieuwsgierigheid eens woog, bleek dat gewicht gerezen als een veel te zwaar gegist brood. En toen mocht ze eindelijk de hormonen stoppen, daar ergens in mei en toen was er nog eens 10 kilo bij. En mske besliste over te gaan tot het grote vermageroffensief. Ze ging alle dagen te voet naar het zwembad, zwom haar opgelegde aantal lengtes en kwam te voet terug.

Bovendien rantsoeneerde ze haar eten en gooide de Fontex eindelijk buiten.

Het werkte. De kilo’s gingen er af. En nu, nu met die stress, die ze eigenlijk wijt aan het uitgewerkt zijn van die Fontex, eet ze nog minder, terug zo wat de hoeveelheid die ze at vóór ze met die stomme pillen begon.

Ze wil terug naar 60, dat is een richtpunt om ergens toch rond 65 of zo te geraken.

En de gezondheid? Ja die is terug goed, enkel die stress op haar maag en stress in haar hoofd, door al die zaken die op een beslissing liggen te wachten en waar ze soms van wakker ligt en dan maar hoopt dat ze de juiste oplossing vindt.

En efkes tussendoor, mske heeft het terug gemakkelijker om aan haar voeten te kunnen enne … bukken gaat ook weer zonder vooruit te stuiken door het gewicht van haar voorgevel.

Previous

Stress

Next

Bedenkingen waar niemand anders iets aan heeft

1 Comment

 1. 26-09-2005, 11:47:47
  *
  Super.
  Doorzetten hé!
  http://pam.skynetblog.be
  pam

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén