Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een griezelverhaal

“Aangezien de eerste november op een donderdag valt, maken we er een lang weekend van” besloot mske die 31ste oktober. Maar toen kwam de mail, een paniekmail van iemand die ze toch wel iets meer mocht dan gewoon een kennis en die om hulp vroeg omdat ze dreigmails ontving. “Dan maar geen lang weekend” dacht ze, want iemand in nood kan je toch niet in nood laten. Ze liet al het werk vallen en trachtte mee te helpen uitdokteren wat er fout zat.

Diezelfde avond, op 31 oktober kreeg ze een mail dat het maar een halloweengrap geweest was. Een halloweengrap die haar, haar lange weekend had gekost.

Okee … er kwam een mail met verontschuldigingen, maar toen ze de zaak blijkbaar niet zomaar kon weglachen, kwam er nog een mail, iets minder verontschuldigend maar beschuldigend want die zei: “niemand heeft jou verplicht om te helpen”.

Dàt heeft ze goed in haar oren geknoopt voor de toekomst.

Die eerste november gingen ze op uitstap en op de trein zei ze tegen haar liefste: “ik ben toch wel een kool hé”. De tweede november heeft ze gewoon gewerkt.

We hebben een hekel aan verhalen waarin nogal algemeen iets wordt aangekaart, want daarmee kunnen misverstanden ontstaan of verkeerde personen scheef bekeken worden, maar ’t is halloweenavond en men moet dit dan maar als een halloweenverhaal beschouwen.

Previous

De simpele dingen des levens

Next

Het ritueel

1 Comment

  1. Bart

    een bloemkool.. of een savooikool..?? kwestie dat we het goed verstaan hé..

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén