Iemand die jaloers wil zijn op mske, die mag dat. Wij maken daar helemaal geen probleem van. Maar alstemblieft, dat ze dan jaloers zijn om de juiste redenen, om dingen die er toe doen, zoals:

  • Slow! Het is niet iedereen gegeven om de ware tegen te komen. De meesten denken dat wel en hebben een partner, maar hoeveel mensen zijn er in staat lief te hebben? En zelfs als ze het zijn, hoeveel krijgen die liefde terug? Dàt is iets om jaloers op te zijn. Iedereen mag zich bij deze vrij voelen …
     
  • mskes vermogen om gelukkig te zijn met wat ze heeft en niet afgunstig te zijn op iets dat een ander beter heeft, want mske heeft geen grote noden, geen materiële behoeften, dus heeft mske veel rapper alles omdat ze niets verlangt. En ook dàt is iets om jaloers op te zijn.

Maar als men dat benijdt, kan men zich dan realiseren dat er nog een andere kant van de medaille is? De dingen die, voorlopig nog, niet gaan? Neemt men die er dan bij?

Arme stakkers die jaloers zijn over futiliteiten … hopelijk leren ze nog wat echt belang heeft in het leven.