Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Träumerei

Zo af en toe, gewoonlijk na één of andere gaffe van één of andere kwiet, zegt mske wel eens: “als we met de lotto winnen, dan … ” en afhankelijk van hoe ze gezind is volgt dan één of ander van haar plannekes. Meestal zou een lottogewin geen echt grote veranderingen meebrengen maar enkel een verhuis naar hier of daar. Telkens ze zoiets zegt steekt dat wel een beetje, want ze woont hier graag, zowel voor het huis als voor de streek.

Deze week zei mske ineens: “ik vertrek hier niet, zelfs niet als ik de lotto win” en ze deed uit de doeken dat ze dan het huis grondig in orde kunnen laten zetten en gewoon verder doen met wat ze bezig zijn, al zou ze het wel leuk vinden als ze eens meer foert zou kunnen zeggen tegen de klanten. Afhankelijk van het winstbedrag zou dat dan misschien voor enkelen wel eens een definitieve foert kunnen worden.

Zover zijn we nu. Nu komt het moeilijkste nog. De lotto winnen.

Previous

De dag dat Sint Facteurius kwam

Next

Foert zeggen

8 Comments

 1. Ik heb weleens gelezen dat een mens een grotere kans heeft om getroffen te worden door de bliksem dan om een grote prijs in de loterij te winnen…sndsdien ben ik als de dood voor bliksem..!

 2. ms

  Ze veranderen dan ook beide iemand’s leven op zeer drastische wijze.

  Zoals gezegd, denk ik meestal ook niet aan de lotto, zo enkel als er een kwieten mijn pad kruist. Ik heb zelfs al eens voorgesteld van niet meer te spelen, maar Slow denkt dat dan net die cijfers gaan uitkomen.

  Mijn bijdrage tot de lotto ? Telkens hij zegt : “niks met de lotto” antwoord ik : “zoals naar goede gewoonte”.

 3. oja, wat kunnen we heerlijk wegdromen bij het idee van de lotto te winnen
  heb een hele periode met de lotto gespeeld was vooral weggesmeten geld
  nu is het al lang geleden, mssch nog eens proberen, wie weet zijn m’n kansen gekeerd
  Maar als het echt heel heel heel veel geld zou zijn dan zou ik enkele huizen bouwen voor daklozen,vreselijk dat die nu letterlijk in de kou zitten

 4. ik zou ook graag eens de lotto winnen,maar ik zal je meehelpen en duim voor je

 5. Nou..ik las ook pas nog dat mensen die via een loterij miljonair geworden zijn, dat die hun leven helemaal niet vaak zo heel erg veranderd ís…er worden zelden nieuwe huizen gekocht en men stopt zelfs vaak niet met werken..alleen een nieuwe auto, daar bezondigen de meesten zich aan dan. En daar stel ik mij dan meteen weer vragen bij…komt dat geld van zo’n prijs altijd op een al grote hoop terecht..???

 6. ms

  Een auto zou ik al zeker niet kopen. Als je met de lotto wint heb je toch net geen auto meer nodig. Als je al eens echt eentje nodig hebt kan je er een huren. Een zwerfauto trouwens ook.

  En verder ben ik hoogst tevreden met het openbaar vervoer dat wel.

  Bij wie of waar dat geld terecht komt dat weten we niet, dat wordt niet kenbaar gemaakt.

  Maar eigenlijk vind ik het nogal griezelig om te bedenken dat je met zo een massa geld zou komen te zitten terwijl er zovelen zijn die zelfs het allernoodzakelijkste moeten missen. Dat zou een gewetenszaak worden waar ik nooit zou over geraken.

  Ik wil dus niet écht met de lotto winnen, alleen maar er af en toe eens van dromen.

 7. Ah…dat doe ik ook weleens…en dan heb ik niet eens een lootje gekocht hahahaaa!
  Doe mee met de Postcodeloterij ( om zo ongeveer dezelfde reden waarom jullie niet stoppen met die loterij…je postcode is je lotnummer en de prijs zou maar ineens op joúw straat vallen en je deed net niet meer mee….!!) en vriendlief heeft elke maand een vijfde lootje van de Staatsloterij..waar ie amper wat op wint. Ben met een aantal loterijen waar we aan meededen gestopt en tjonge…dat is eigenlijk tot nu toe het grootste geldbedrag geweest dat we ‘gewonnen’ hebben..! hahahahaa!

 8. O ik heb al zoveel gewonnen met ….geen lootjes te kopen!hahaha. Maar ik denk dat iedereen wel eens droomt om het grote lot te winnen.Ik heb me nog nooit afgevraagd wat ik er mee zou aanvangen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén