Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Belastingsperikelen

Op de vraag van Alexandra kunnen we enkel zeggen dat gemeenschap van goederen ook gemeenschap van schulden is. En logisch gezien zou die gemeenschap ophouden bij de feitelijke scheiding. Logisch gezien! De realiteit wijst het anders uit.

Slow worden door Hare Gestoordigheid op straat gezet, uit zijn eigen appartement met enkel de kleren die hij aanheeft. Op het vredegerecht wordt uitgesproken dat elk de helft moet betalen, maar aangezien zij niks betaalt stonden ze bij hem met de hoop tralala. Hij ging daarvoor een lening aan en betaalt “Aanslagjaar 2001 over inkomsten 2000”.

Het jaar er op staat Hare Onwillige Aanminnigheid overal te roepen dat zij “mijnheer zijn belastingen betaald heeft”. Tot Slow’s grote verwondering hoort hij niets van de belastingen en hij begint te denken dat ze misschien toch … maar neen, in juni 2004 vallen in de bus:

 • een dreigbrief wegens niet betaling “Aanslagjaar 2002 over inkomsten 2001”;
 • het aanslagbiljet “Aanslagjaar 2003 over inkomsten 2002 “.

Omwille van de eigenaardigheid van die dreigbrief belt mske naar de belastingen en ze maakt een afspraak. Met koffers en koffers vol bewijsmateriaal zijn ze daar naartoe gegaan en hebben de zaak uitgelegd en een deftige overeenkomst gesloten. Waarop de Ontvanger zegt dat Slow, aangezien hij sedert 2002 feitelijk gescheiden is nu geen belastingen voor Hare Onmogelijkheid meer zal moeten betalen.

Tot nu de rappel komt dat, aangezien zij niet vindbaar is en hij pas effectief gescheiden is sedert begin 2005, hij nog aansprakelijk gesteld wordt voor “Aanslagjaar 2004 over inkomsten 2003” van haar, want hij zelf had terug getrokken. Weer wordt er naar de Ontvanger gebeld om te melden waar ze woont, maar die zegt dat het niets oplost, aangezien haar woonst daar niet staat, die brieven gewoon als “onbekend op dit adres” terug zouden komen. Het grappige is dat er bovendien gezegd wordt dat er zoveel in die situatie met een referentie-adres zijn en dat die hen gewoon op het buro komen uitlachen omdat ze hen toch niks kunnen doen. Toen Slow in het begin bij ons inwoonde en zijn adres bij zijn broer had, kreeg hij wel de opmerking dat hij zijn adres moest laten veranderen omdat je dat moet zetten waar je het meest verblijft.

Weer mobiliseert mske alle stoottroepen en geeft aan Broerke aan waar SS woont, die maakt een PV op dat hij naar de collega’s ging doorsturen want het mens staat al twee jaar geseind wegens niet in orde met niets. Daarvan hebben we voor zover geen verder nieuws.

De belastingen echter kunnen wel beslag op haar pree laten leggen, maar daarom moet geweten zijn of ze werkt. Dus weeral opbellen en wat blijkt? Ze mogen dat niet zeggen, dat is schending van Hare Ongenaakbare’s privacy. Volgens ons werkt ze, anders zou ze terugtrekken en niet moeten betalen. De enige manier om dat te weten te komen is dat de belastingsontvanger een brief schrijft om dat aan te vragen. Zou die dat doen? Is het niet gemakkelijker, de gekende en goedwillige schakel nog maar eens te belasten? En indien we niet snel vinden hoe of wat zal “Aanslagjaar 2005 over inkomsten 2004 ” ook nog voor ons peer zijn.

De oplossing is in zicht … volgend jaar?

Previous

Tut tut

Next

Stampen en Dagen

1 Comment

 1. 26-01-2006, 16:16:20
  zo te lezen Sloef….
  zijn de problemen nog verre van opgelost ! Niettemin nog een prettige dag…)pepino.
  http://pepino.skynetblogs.be/
  pepino
  fb118558@skynet.be

  —————————————————————————–

  26-01-2006, 16:17:21
  Sloef
  daar kunt
  ge boeken
  over
  schrijven
  groetjes
  mickey
  http://pepino.skynetblogs.be/
  mickey

  —————————————————————————–

  26-01-2006, 16:18:24
  Ja Pepino
  meestal kunnen we daarmee leven, maar soms wordt dat nog eens wakker ziede !

  Meestal als ik me dooderger omdat ik ’s morgens moet wachten voor het water warm is !

  :-s
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  26-01-2006, 16:21:20
  @ Mickey
  Ikke peis hé, als je dit blog volledig moest afprinten, dat je al een boek hebt.

  Ik wou eens alle postjes klasseren, ik denk zelfs dat ik met één linkenpagina, enkel over SS niet toekom.

  😡

  En de lotto is ook niet coöperatief !
  héhéhéhéhéhéhéhé
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  27-01-2006, 17:14:53
  belastingen
  ik probeer altijd een afspraak te maken met Ali Baba, wanneer men mij zegt dat ie daar niet werkt vraag ik naar een van zijn veertig rovers…..

  Han

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén