Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wie wie is

Op aanvraag en ter verduidelijking en vanaf nu ook in onze zijkolom te vinden onder “Wie is wie”.

Waar beginnen? Misschien gewoon bij mauwmauw. Dat is namelijk een blog, of beter de naam van een blog. Het is dus geen persoon, gewoon een url van een skynetblog.

De schrijver van dat blog is Sloef, ik dus. Ik ben Sloef, een gecastreerde kater van bijna zes jaar. Mijn foto vind je hiernaast in de linkse van de rechtse kolommen.

Logische volgende vraag: “waarom in ’s hemelsnaam heeft een kat een blog?” Goed gezien. Even logische uitleg. In 2002 is er iets gebeurd, dat we gewoon algemeen “Hét” noemen. Waarom en hoe, dat zal een psycholoog of zo kunnen verklaren, maar mske, aan wie “Hét” overkwam, kon daar indertijd niet in de ik-persoon over spreken. En toen de skynetblogs op de proppen kwamen en iedereen op het forum afsprak om een blog te maken, stond mske daar en ze zei: “ik maak geen blog, dat Sloef het dan doet”. Zo, ik weet niet of ze verwacht had dat Sloef het ging doen, maar zoals je ziet, ik doe het nog. Want ondertussen kan mske er wel in de eerste persoon over schrijven maar ze vindt het nu eigenlijk niet fair tegenover mij om mij dat blog af te pakken.

Wie is mske? Een doodgewoon vramens, die 27 jaar schijnbaar gelukkig getrouwd was, met de nadruk op schijnbaar –, tot haar man, die wij hier Ex noemen, in een extreme vorm van midlife crisis belandde met “Hét” tot gevolg. Zoals de Ridder al zegt, dat staat allemaal al beschreven in voorgaande postekes, maar het zijn er heel veel en we hebben de mogelijkheid om het archief te bezien niet op het blog gezet. Het blog voldeed echter aan de verwachtingen namelijk het verwerken van “Hét”.

Vwala, dat is één zaak.

En dan is er Slow. Slow is de man in huis, mskes toeverlaat, man, minnaar, vriend, lief, maat, makker, moeder, grootmoeder, steun, … alles dus. Slow heeft mske indertijd door “Hét” gehaald. Slow heet natuurlijk niet echt Slow, dat was een pseudonaam die hij indertijd had.

De tweede man in mskes leven is Zoneke, hij is mskes zoon en hij heet ook anders, maar Zoneke was een troetelnaampje en soms noemt mske hem nog “Zoon”. Zoneke is dan weer getrouwd met Bollie. Zoneke noemt Bollie “Bollie”, vandaar. En Amke en Ella zijn de kindjes van Bollie en Zoneke, en die heten wel zo, want die zijn dan later geboren. Verder is er nog Zus en dat was ook een troetelnaampje want Zus is niet mskes zus -dat is namelijk een boosaardig wezen-, maar wel mskes dochter. Andere troetelnaampjes destijds waren molleke en muske en poppemieke, soit … Zus is alleen want ze schijnt een gave te hebben om altijd tegen de verkeerde op te lopen.

En dan is er nog Boeke, dat is Slow’s dochter, maar daar zeggen we niet veel over. Indertijd toen we nog dachten dat het goed zou komen, vertelden we wel over Boeke en Broske, maar we denken nu dat het hopeloos is.

En SS is Slow’s ex voor wie hier nog altijd rekeningen komen, die Slow mag betalen en mske ook want anders pakken ze mskes meubelkes af, want ze kunnen Hare Geniepigaard niet vinden. Die staat namelijk met een referentieadres bij het OCMW al zeker twee jaar lang en ze mogen haar privacy niet schenden, zodoende kan Slow weer de belastingen betalen van Hare Uitbuitende Onmogelijkheid, zelfs al zijn dat die van na de feitelijke scheiding. En dat is nu precies wat iedereen zegt dat niet kan.

Het wordt weer lang precies, maar nog enkel dit … waarom die schuilnamen? Niet omdat, zoals sommige stiekem op hun blog zetten, er iets te verbergen zou zijn, maar het is gekomen door het feit dat indertijd Slow nog niet officieel gescheiden was en wij de herkenbaarheid wilden beperken. Sedert de scheiding kan het ons eigenlijk niks meer schelen, maar waarom iets veranderen? De mensen die het willen weten die kunnen ons vinden, er staat namelijk een ongebruikt en splinterspiknief mailknoppeke. En waarom zouden we ons kenbaar maken als het toch niemand interesseert. Of een foto van twee kleine meisjes op een blog zetten, foto die we tóch bij op onze screensaver hebben staan.

Mocht U nog verdere informatie wensen, aarzel dan niet ons te contacteren.

Previous

Knots

Next

Storing

1 Comment

 1. 25-01-2006, 13:47:26
  Zo zo een kat met een blog
  Ik kwam je hier voornamelijk bedanken voor het vermelden van het te kleine lettertype. Nochtans kon ik het op mijn computer wel zeer duidelijk lezen maar dat zal misschien te maken hebben met de grote van mijn scherm, of iets dergelijks. Van computers weet ik helaas niet veel. Anyway, de grootte is aangepast, normaal gezien, dus … wees welgekomen!
  http://quirina.skynetblogs.be
  Quirina
  quirinatje@hotmail.com

  —————————————————————————–

  25-01-2006, 14:16:18
  dank a nog a keer
  ik meen nu licht te bespeuren aan het einde van deze bijnamen-tunnel, maar toegegeven met mijn dieptezicht is het pover gesteld.
  merciekes voor de uitleg bij deze poezen-dynastie.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

  —————————————————————————–

  25-01-2006, 14:22:20
  namen zijn niet belangrijk
  Doe zo verder Mske anders zou het mss toch heel verwarrend overkomen als je nu andere namen ging gebruiken. En ook zou het heel raar zijn als we je nu anders moeten noemen. Je bent nu eenmaal beroemd als Mske en Slow en….

  urbain

  —————————————————————————–

  25-01-2006, 14:54:23
  Hier ben ik weer
  Wel, wel, er bestaat dus nog een meisje met die ietswat abnormalere naam. Mmm, nee, op school hebben ze me nooit met m’n naam gepest. Het enige wat je wel meermaals kan voorhebben is het feit dat mensen je naam niet kunnen uitspreken of dat verkeerd doen. Maarja, dat is het einde van de wereld niet. Een beetje verdraagzaamheid is dan de boodschap.
  http://quirina.skynetblogs.be
  Quirina
  quirinatje@hotmail.com

  —————————————————————————–

  25-01-2006, 15:12:46
  dank u zeer
  voor de verduidelijking. Nu kan ik al wat meer volgen en moet ik mijn veloke ni meer opspringen é. Super toch? niet?
  T heeft gesneeuwd naar t schijnt, dus ik zou toch maar vallen met de velo, en da gaan we niet toelaten é…
  http://kikkertjemimi.Skynetblogs.Be
  lolmie

  —————————————————————————–

  25-01-2006, 15:36:11
  Sneeuw !
  Hier ligt juist genoeg om met je veloke te vallen, maar te weinig om mals te vallen.

  Of je zou een veloke met zijwielekes moeten hebben.
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  25-01-2006, 17:24:45
  Lang geleden
  Ben op precies het goede moment gearriveerd, zie ik. Ben direct weer bijgespijkerd in de avonturen van Sloef, MS en Slow. Weet weer wie wie is.
  En waar ik in de afgelopen twee jaar sporadisch een anoniem bezoekje bracht, ben ik nu van plan weer geregeld te komen lezen. Net als bij Urbain en Marian. Verder kan ik jou en aanhang alleen het beste wensen, voor dit jaar zeker, voor je leven ook .
  http://blog.seniorennet.be/niets/
  Alexandra

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén