Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Huiswerk maken

Toen Zus en Zoneke in het lager onderwijs zaten kregen ze een vragenlijst mee, over huiswerk. mske schreef: “tegen! Kinderen moeten spelen”. Achteraf bleek dat de meerderheid van de ouders “voor hadden gestemd. Want voor deze en voor gene reden …

Toen Zus later in het hoger met een huistaak tijdens de paasvakantie thuis kwam, en een Frans boek moest lezen en er een boekbeschrijving van maken, zette mske-rebel zich met het boek buiten in het zonneke en las! Ze vertelde het boek, dat uit allemaal losse verhalen bestond, aan Zus die het in haar eigen woorden dan maar in het Frans moest opschrijven.

En als je het nu hoort, is er geen enkele vakantie meer veilig voor die opdrachtgevers. Gelukkig dat mske geen schoolgaande kinderen meer heeft of ze zou nogal steigeren.

Previous

Pang!

Next

Goed voor ’t pensioen

1 Comment

 1. 08-03-2006, 18:44:35
  Witloof
  ik hoor dat nog soms, maar ben zeker dat jij de mijne wel zo lusten… in ieder geval zou het proberen waard zijn. Nog lieve groetjes
  http://amerone.skynetblogs.be/
  Viv

  —————————————————————————–

  08-03-2006, 20:16:18
  Awel, ik ben het volkomen met ms’ke eens
  ik heb ook geen kleinekes meer, maar kinderen moeten zo al genoeg, dus moeten ze ook spelen ipv hele avonden, vakanties te zitten leren of bvb boekbesprekeingen te maken.
  Groetjes)
  http://dendwarsligger.skynetblogs.be
  nicole

  —————————————————————————–

  08-03-2006, 20:46:14
  groot gelijk
  Helemaal mee eens! OK af en toe mag het wel (ja wil leerkracht wordne ooit dermee) maar Trop is te veel vinnek!
  http://hetkleinevisjeindegrotebokaal.skynetblogs.be
  anneleen

  —————————————————————————–

  08-03-2006, 21:29:39
  geprobeerd
  siem en lau hebben menig schoolkameraadjes uitgenodigd om bij hen te komen spelen maar veelal liep het op een sisser af, reden dat ze opgaven om die of die niet meer te vragen, ze spelen niet papa, ze willen steeds maar voor die computer en dat is niks voor ons, inderdaad zij bouwen kampen, graven putten voor loopgraven, sjotten tegen een bal,…nog trouwens, laat ze nog maar een tijd ‘spelen’,ahum, dan kan ik nog eens meedoen.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén