Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waar zijn Pietje Kwak en Pietje Wiet?

Pietje Kwak en Pietje Wiet hebben jaren thuis ergens in de kamer van Zoneke en Zus hangen vliegen.

Pietje Kwak dateerde uit de tijd dat Zoneke nog te klein was om veel chocolade eitjes te eten en ik had hem gevonden in een Super Delhaize. Een gele eend die aan een elastiek hing die op een zeker punt met de tipkes van zijn vleugels was verbonden. Als je hem een joep gaf dan leek hij te vliegen. Pietje Kwak bleef “in” ook later, tijdens de puberteit, tot Zoneke vertrok. Ik denk zelfs dat hij toen blijven hangen is, al weet ik het niet meer. Moest ik dat nog weten, zou ik nu niet vragen: “waar is Pietje Kwak?” Logisch.

Gezien het enorme succes van Pietje Kwak wou ik er zo eentje voor Zus ook, maar natuurlijk was die niet meer te vinden. Maar ik vond bij Mothercare een vogeltje, Pietje Wiet, zo ongeveer dezelfde afmetingen van Pietje Kwak, alleen vloog die niet, hij veerde wel aan zijn elastiekske maar maakte zo een “wiet wiet” geluid. Vandaar zijn originele naam. Zus is niet zo een verzamelaar en ik kan me dan ook niet herinneren wanneer ik Pietje Wiet het laatst gezien heb..

Misschien eens aan Zus en Zoneke vragen: “Waar zijn Pietje Kwak en Pietje Wiet?”

Previous

Telefoonperikelen

Next

Medisch kippevel

1 Comment

 1. 14-04-2006, 15:42:28
  misschien
  tussen de schatten op zolder?
  en nog heb ik misére met moderne wiskunde
  grtjs
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  kathy
  x

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén