Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beestentransport

Volgens die van over de beek scheelt er iets met de boer van hier wat verder dan rechtover.  Volgens die van over de beek scheelt er met die ganse familie iets mee. Wat ze in de volksmond “niet van de slimste” noemen. Slow en mske hadden dat al gemerkt aan de zoon, die meer “daar scheelt iets mee” lijkt dan zijn vader, op het uitzicht dan. Slow had de jongen al eens ergens ontmoet en wou er een klapke tegen doen maar had een nogal onverwacht brut antwoord gekregen.

Volgens die van over de beek zijn ze wereldvreemd, paranoia, spreken met niemand, tolereren niemand en wat nog het ergst is, ze maken ook de deur niet open als je gaat kloppen of bellen. Je moet claxonneren. Waarschijnlijk zal je dan eerst een afspraak moeten maken om te claxonneren, maar in elk geval, het valt niet op in de dag tussen de dagelijkse geluiden. Maar verdorie! Het mag wel niet meer maar het gebeurt daar toch nog, ze komen daar ’s nachts beesten halen. Om 4à5u ’s morgens de claxon van een beestenwagen, dat gevaarte stopt en bonk, doef, daver, bons, bons, bons …

Daar scheelt echt iets mee, die zijn echt niet van de slimste … om zo een heibel te maken.

Previous

Het was ms haar schuld

Next

Ze doen het er om

1 Comment

 1. 01-06-2006, 08:53:28

  sommigen zijn niet van deze wereld he
  géén rekening meer houdend met een ander.
  de egoïsten van de moderne wereld!
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  kathy

  —————————————————————————–

  01-06-2006, 10:28:43
  volmondig eens
  juist,zeer juist,we zijn inderdaad niet van de slimste want anders hadden we nooit voor dit beroep gekozen al zijn erbij die erin gerold zijn en is van kiezen nooit sprake geweest wat je niet moet doen besluiten dat ik tot deze laatste groep behoor want het is reeds heel wat jaren geleden dat ik tijdens een zeldzaam moment van algehele klaarheid deze beroepskeuze maakte……en dat claxonneren is inderdaad zelfs een landelijk gebruik en is er enkel gekomen uit tijdsbesparing aangezien de bestuurder dan niet telkens hoeft uit te stappen om de desbetreffende boer uit zijn bed te kloppen om zijn koebeesten te komen laden maar mag natuurlijk niet voor overlast zorgen.
  miljaar,om het met ‘mieke’s’ woorden te zeggen ,dit is wel een formele tekst met informatieve waarde,hoop ik.
  koenie,den bloggende boer,groet. (af en toe ook den boerende blogger,evenwel niet luidop als er volk omtrent is)
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

  —————————————————————————–

  01-06-2006, 11:27:30
  Hi
  rekening houden met een ander wordt steeds een groter plrobleem… liefs viv

  even snel vanop het werk))

  viv

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén