Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De korte keten

Soms zit je met je hoofd ergens in de wolken, maar zou je iets over patatten schrijven omdat anderen met die wolken niets te maken hebben.

Soms zit je krom van de zorgen en woelingen in je hoofd, maar schrijf je gekke anecdotes omdat anderen die zorgen toch niet kunnen oplossen.

Soms zit je zo verzopen in het werk dat je ’s morgens kan opstaan en de ganse dag doorgaan, de 24 uren lang en dat zeven dagen aan een stuk. Maar je weet dat een mens dat niet volhoudt, dus las je van tijd tot tijd een rustmomentje in.

Maar toch ergert de wereld je niet als ze zeggen dat jij toch geen zorgen hebt en dat zij het toch zo druk druk druk hebben, want er zijn nog altijd de wolken, maar kunnen we het dan nu eens over patatten hebben?

In het begin kochten Slow en mske de patatten in de Colruyt, maar die kregen toch zo rap uitschieters. Ze vonden de boer in één van de dorpkes van groot Landen en haalden daar hun patatten.

Maar de spoorwegen gingen spaken in de wielen steken, ze braken de brug af, waardoor het dorpke van groot Landen niet meer bereikbaar was door het veld en ze om moesten rijden. En dan reden ze aan een andere patattenboer voorbij. Een beetje zot niewaar.

Zodoende kwamen hier patatten van Landen zelf.

Twee weken geleden zowat stapte Slow naar de belbus en mske die hem uitzwaaide zag hem ineens kort stoppen voor het venster van de boer over de beek. Hij belde op zeggende: “weet je wat? De boer over de beek verkoopt patatten”.

Vorige week stapte Slow met zijn kabas richting boer over de beek. Blijkbaar zullen ze daar niet altijd terecht kunnen want die mensen doen niet altijd in patatten. Alleen hebben zij er dit jaar te veel.  “3€ voor 10 kilo meneer, merci!”

Nu zijn hier patatten die ze, bij manier van spreken, nog horen groeien hebben.

Previous

Kiekebilski, ja dat smaakski

Next

Er staat wel een kapelleke

7 Comments

 1. bea

  Zo is dat, je zou willen maar het heeft geen zin en dan heb jij geluk dat ge aan patatten denkt
  Wel handig zo een boerke in de omgeving. Als ik patatten van een boerke wil zorgt zoon daarvoor, die heeft een boerke aan de deur. Als ik ze zelf zou halen zouden het ‘gouden’ patatten zijn…de naft is nogal duur om voor 10 kilootjes naar ginder te rijden en meer kilo’s is om weg te smijten, ook zonde

 2. …En ik had ze vóór een paar jaren vlak bij de deur…ik plantte zelf patatten op een stuk grond 100 m van mijn deur en die kon ik dan halen met de benenwagen!! Sedert de eigenaar nu zelf patatten( en andere groenten) kweekt ,en ik naast mijn huis niet genoeg plaats heb om patatten te planten moet ik ze bij de boer gaan kopen. Ik kan er niets aan doen maar mijn patatten waren veel smakelijker. Waarom ? Tja ik babbelde er tegen )

 3. En ik heb geen flauw idee wáár de aardappels die wij kopen vandaan komen…niks hebben horen groeien…alleen maar horen pruttelen..in de pan haha!

 4. ms

  @ Magda: patatten planten? Daar heb ik geen tijd voor hoor. Druk druk druk

  @ mizzD: als we ze nu nog zouden weten af te richten, lopen ze zo van ’t veld de kookpot in.

 5. Gettie

  Als kind en jong meisje ganser velders patatten geraapt bij mijn grootouders, vroege patatten en late patatten, rode patatten en gele patatten,kleine patatjes en grote patatten, dat zijn nogal patatten hé.

 6. ms

  Ja vroeger ik ook. Maar we hadden geen goede kelder om ze te bewaren, dus zijn we er indertijd vanaf gestapt om ze zelf te kweken.

 7. Goh jaa…dat platteland…dat hééft toch wel wat hé…aardappels zó van het land je pan in hehe…zou niet gek zijn! Hier zou het een marathon moeten worden dan…heb gisteren gekeken maar er liep geen enkele aardappel mee…luie donders!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén