Het verhaal gaat als volgt: “De echtgenoot er niet bij?” vraagt mske. “Neen” zegt de vrouw “die is vandaag op een nieuw werk begonnen. Maar als je hem nog eens ziet, wil je dan niet zeggen dat de kleine er bij was”. mske kijkt verwonderd en de vrouw vervolgt: “de kleine is eigenlijk ziek en mocht dus van zijn vader niet mee komen”. Waarop de kleine zegt: “maar dit mocht ik nu toch niet missen”.

Dat zint mske niet, dat zint mske helemaal niet. Dat zint Slow ten andere ook niet.

Vervelend dat ze er nu ongevraagd weer tussen zitten. Opletten wat ze volgende keer zeggen. Dat is juist goed om mske volledig te laten dicht klappen. mske zegt wat ze denkt en als ze moet opletten wat ze zegt dan gaat het ofwel fout, ofwel zegt ze niets. En dan zeggen zij: “je bent zo weinig van zeg”.

mske is daar te stom voor. Zulke situaties heeft mske nooit gecreëerd. Ofwel zou ze gezegd hebben tegen de vader: “En hij gaat wel mee” ofwel zou ze gezegd hebben tegen de zoon “En jij gaat níet mee”. Maar dat op twee paarden wedden, dat verdomde schipperen ….