Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kleine dingskes

Het voorbije weekend was er eentje om in te kaderen. We gaan het dan ook niet reduceren tot een verslag. Hoe het juist op het blog zal komen zullen de volgende dagen uitwijzen.

We zullen beginnen met een klein detailke te vertellen.

Slow en Ella fietsen voorop. Amke en mske volgen.

“Oma” zegt Amke “er zit een vlieg in mijn oog”. mske raadt aan even te stoppen en het beest te verwijderen. Het is echt wel een plaag daar op die veldweg. mske zegt dat dan ook tegen Amke.

“Rotbeesten” foetert Amke “ik zou beter met mijn ogen dicht fietsen.

Ik mocht dit vertellen op één voorwaarde. En die is, dat ik het vervolg ook vertel. Het verhaal vervolgt dus met Amke die het kadaver van de vlieg wegkiept, mske ziet lachen en tot het besef komt wat ze heeft gezegd, waarop ze een kleine rechtzetting maakt zijnde : “als het kon”.

Previous

Het gevecht

Next

De reuzen en de fagadengs van Landen

8 Comments

 1. hihi, hier ook een vliegenplaag. Maar dan binnen.

 2. ms

  Als je in het veld met je mond open fietst, krijg je ook een vliegenplaag “binnen”.

 3. moest Amke met zo’n stang vasthangen aan jouw fiets dan kan ze met haar ogen dicht fietsen, dus zo mis was ze nog niet, het kan echt wel

 4. Hahahaha hier zitten er ook! Ze komen zelfs naar binnen met tientallen tegelijk ! grrrrrrrrr … en veel kleine spinnekes ook al, heb ik net gezien aan de trap van de veranda … dju toch hé … en t’s te warm …

 5. bea

  De vliegen hebben niet afgezien van de winterkou, het is me ook al opgevallen dat het precies een plaag is. Eerst dacht ik nog dat er ergens een kadaver in de tuin lag…niet hoor Al fietsend een vlieg in je oog is geen pretje en als het bergop is en je moet naar lucht happen… Amke zou een duikbril kunnen aandoen, voor kindjes is dat toegelaten.

 6. hihi, prachtig!
  maar kinderen durven dat nog: achterstevoren doorlopen, gewoon ergens opklimmen, vanaf roetsjen… en ik houd dan mijn hart vast (terwijl er (meestal) niks gebeurt!

 7. Nog geen vliegenplaag hier,maar wel al veel vlinders gezien.Vandaag ook vervelende donderbeestjes.Einde van de warmte?

 8. Maar…maar…wáár was dan die mooie zonnebril die oma gekocht had?? dié helpen héél goed tegen in ogen vliegende vliegjes…en dan kan Amke gewoon met haar ogen open fietsen hè!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén