“Dat stak in de brievenbus” zei Slow met een knikje in de richting van het papier op mskes buro. Op een zondag? Hm … mske dacht al aan weer één of ander bedenkelijk papierke van één of ander ding met een kleur voor één of andere gebeurtenis ergens in de zomer … jaja, er zijn er hier al binnen gesmeten.

Ze vouwde de brief open en las een uitnodiging. Een uitnodiging omdat het dorpke hier zo klein is en de bewoners elkaar niet kennen en daar willen een paar goei zielen iets aan doen. Eérst dacht mske: “we hebben het hier nu zo rustig”, daarna dacht ze: “zo zullen we ook niemand leren kennen”. Uiteindelijk viel haar nikkel dat dat net op Ella’s verjaardag is en Zoneke kennende …

Ze belde Zoneke die zei: “oei mama … nu al?” Dat bedoelen we dus met “Zoneke kennende”. Maar Slow en mske moeten op het einde van deze week antwoord geven voor de uitnodiging.

“Ik zal het er eens met Bollie over hebben” zei Zoneke, maar Zoneke kennende … zal mske morgen of overmorgen nog maar eens zelf naar Bollie bellen.