Broerke’s kindjes, zoals gezegd. Het meisje wordt dit jaar 13 en is licht autistisch. mske had al iets verwacht kort na de geboorte. Maar toen Broerke haar iets wilde vertellen zei zijn vrouw: “Broerke zwijg!”

Nu is hij zo ongeveer gescheiden rond dezelfde periode als mske en toen vertelde Broerke het haar. Het zoontje wordt morgen elf en dat is dan weer iets heel anders. Hij zit al een jaar te vroeg in de school en de school dringt aan om hem nog een jaar vooruit te zetten, wat Broerke geweigerd heeft.

Broerke vindt het namelijk even erg als het feit dat zijn dochtertje autistisch is. Het kind is een eenzaat. Zowel de kindjes uit de klas waar hij inzit, als de kindjes van de klas waar hij moest inzitten, vinden hem maar een arrivist. En slim als die kinderen zijn, zijn ze te dom om zich dommer voor te doen dan ze zijn, wat de wrevel enkel maar groter maakt.