Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kleuren in een haarpalet

mske had oorspronkelijk donkerblond/lichtbruin haar. Toen daar hier en daar wat grijs tussen kwam, werd daar een kleurke opgezet. Iets lichter maar met een rosse schijn. Het was niet bruin, het was niet blond, het was niet ros.

En toen kwam de man voor de eerste keer naar de wedstrijd. De man was niet bepaald geliefd. Op een avond aan tafel begon hij over mskes haarkleur … blond! En hij vertelde allemaal de blondjesmopjes waar ze hier al de straten mee plaveien. Maar hij was van het soort dat zichzelf grappig vond en zodoende.

Vroeger waren er gezegdes die kwade zaken aan roodharige mensen toeschreven zoals: “‘Rood haar en elzenhout is op geen goede grond gebouwd’ en “rode baard, duivels aard”, terwijl moe bij hoog en bij laag beweerde dat je rosse kinderen kreeg als je het deed terwijl je je maandstonden had.

Zou dat bij mensen die hun haar rood laten verven dan met terugwerkende kracht zijn?

Previous

Wiet van Broeckhoven

Next

Vliegen breien

1 Comment

  1. 03-03-2007, 18:00:45

    Hallo ik ben hier weer ) Roodharigen hebben anders nog andere kwaliteiten voor geschreven. Ik was niet rood niet blond maar zwart voor die grijze er waren. Nu komt er wel een kleurtje op anders zou mijn jongste zijn mama alleen als oude vrouw herinneren. Groetjes en fijn weekend.
    http://emmy.skynetblogs.be
    emmy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén