Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Is dat hier nu een kapsalon of zo?

Amke bekeek mske eens doordringend en vroeg: “oma, welk kleur van haar heb je eigenlijk?” “Grijs” zei mske, de uitgroei indachtig. “Ja … grijs” zei Amke “maar hier van voor lijkt het wel geel”.

mske schoot geschrokken recht en ging in de spiegel kijken.

  Sedert ze besloten heeft de kleuring er te laten uitgroeien had ze niet veel aandacht meer besteed aan de snelheid waarmee het kleursel verdween. De eerste keer dat ze de agressieve shampoo had gebruikt, eigenlijk zouden die ons moeten betalen voor al die reclame, al is het dan niet echt in positieve zin, dus noemen we hen hier niet, maar iedereen zal wel weten over wie we ’t hebben, had ze er echt wel op gelet en gezien dat het toch wel een groot verschil had gemaakt. De tweede keer echter was er van een opmerkelijke verbetering, of vermindering van de kleur, al zo geen sprake meer geweest.

Het was niet geel, alleen merkte mske wel op dat het donkerblonde nu wel heel licht blond was geworden en dat de strepen grijs er al doorheen kwamen.  Maar toch zou mske het niet geel noemen en zouden enkel een striptekenaar en kinderen een karikatuur van mske tekenen met een bos geel haar.

Previous

Een kwestie van droog of nat

Next

En van klopklopklop … Boem!

10 Comments

 1. mijn kleindochters kwamen blij vertellen dat hun mama’s haar niet meer oranje was, en mijn kleine zoontje, jaren geleden in de tijd van grijze crèmespoelingskes, antwoordde toen ik vroeg of het een oude mevrouw was waarover hij vertelde : ja ze heeft al blauw haar. Oranje, blauw, geel.. wat maakt het uit, als er maar volume in zit hé

 2. Zou je de overgang naar grijs niet verzachten met een grijs spoelingske?

 3. max

  ms –> Ma Simpson hihihi

 4. ms

  @ Magda: en dan een mauve kleur hebben zoals omamoetje hierboven vertelt.

  Moest ik nu naar een speciale gelegenheid moeten, dan wel. Maar nu?

  @ Max: had je dat jaren geleden al niet door?

 5. Hehe…zo’n opmerking kan je laten schrikken hè hahahahaa!
  En wauw…wat een mooie halve kastlijntjes!

 6. ms

  Ja hé! Het beletselteken is zo vernieuwend niet.

 7. bea

  Hahahahahahaha, ik zie dat kind zo voor mij terwijl ze dat zegt. Grandioos die uitspraken

 8. Dat beletselteken? euhmm…nee…dat zijn net gewoon drie puntjes hè hahaha!

 9. geel, gesneden in een punkkapselke, kan je mssch wel leuk staan hé mske, ben je een meer dan hippe oma

 10. Gettie

  Amke en Ella kennen wellicht de kleur van goud niet vermoed ik haha. Ik zou het verhaaltje van goudlokje erbij genomen hebben en verteld hebben dat het verhaal op mij geinspireerd is.
  Wanneer mijn “mondig” kleinkind iets ontnuchterend zegt dan ga ik even mee in zijn gedachtengang, zoals onlangs : hij vraagt “hoe komt het dat jouw poep dikker is dan die van mama”, oeps , even adrem zijn ” wel kijk, mijn buik groeit naar binnen en duwt mijn poep naar buiten” even bloes omhoog, flink buik intrekken en kleinkind is tevreden en ik ook hahahaha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén