Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bakens van het leven

Heel lang geleden leerde mske in de godsdienstles de aktes van geloof, hoop, liefde en berouw. Ook nog heel lang geleden wisten ze, ook in de godsdienstles te vertellen dat die van geloof, hoop en liefde oorspronkelijk alleen hadden bestaan maar dat de kerk besloten had, die van berouw er ook nog bij te lappen.

Wat dat oorspronkelijk inhoudt en vanwaar ze dan wel mochten gekomen zijn, dat weet mske niet meer, als ze het al ooit geweten heeft.

Wat ze wel weet, nu, is dat er een grond van waarheid inzit als je stelt dat een mens niet veel anders nodig heeft dan geloof, hoop en liefde, alleen dan op de volwassen manier en niet op de infantiele manier van kruiske, ankerke, harteke en zeker niet opgedreund als een akte.

Previous

Het stakingsrecht

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

  1. 18-05-2007, 11:30:40
    pffffft
    Ik heb die indertijd nog allemaal vanbuiten moeten leren, samen met de tien geboden. Wij kregen lering voor ons Plechtige Communie van mijnheer Pastoor, en werden alfabetisch gezet. Ik met mijn “V” zat op de laatste rij. En naargelang je iets juist kon opdreunen of fout, kon je een rij (of een paar stoelen) opschuiven naar voor of naar achter. Op de dag van onze Plechtige Communie zat ik helemaal van voor op de tweede stoel! Dit maar om aan te tonen wat een braaf heilig trezeke ik (toen) was. *kuch*
    http://kaatjes.skynetblogs.be
    kaatje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén