Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mens erger je niet

Dat proberen we dan ook zo weinig mogelijk te doen. Maar we gaan er toch iets over zeggen.

Eén van de ergernissen van vroeger was, dat we iets wat wij hadden verteld, onder een andere vorm bij iemand anders zagen verschijnen. Vroeger zei mske dan: “hebben ze zelf geen inspiratie?” of “kunnen ze niet anders dan na-apen?” Na verloop van tijd ergerde ons dat niet meer. Ze doen maar.

Het begon al wat te beteren toen er op andere blogs titels opdoken die wij in ons zijkolommen hadden gegeven. We ergerden ons niet, haalden onze titel weg en vervingen hem. Onze inspiratie zit in ons hoofd, niet in het blog van een ander.

Het ergerde ons niet dat we, op het ogenblik dat wij het woord “rariteitencabinet” in onze categorieën zetten, dat woord ineens overal zagen opduiken tot zelfs als titel van een blog. Neen, het ergerde ons niet. “Rariteitencabinet” is een woord, geen eigendom. Waarom we het dan ook niet vervangen hebben? Dat was niet nodig. Kijk maar rond, het is al terug volledig uitgestorven.

Maar nu vragen we ons toch af of we ons ergeren of niet. Enerzijds, als het afgekeken is, is dat, volgens iemand wiens mening ons zeer genegen is, een soortement compliment, want enkel exclusiviteit wordt nageaapt. Maar wat, als wij exclusief willen blijven? Anderzijds kan je niet verwachten dat iedereen het volledige internet van buiten kent. En deze keer kunnen wij niet aanpassen omdat het gebruikte één van de steunpeilers van ons blog is. Blijft de vraag: “gaan we ons ergeren? Of niet?”

Previous

De grote oversteek

Next

De kwade hand

1 Comment

 1. 05-09-2007, 12:20:36

  enerzijds is er het fenomeen der plagiateerders
  anderszijds het klakkeloos wegpikken.
  bij deze meen ik te weten, niet ergeren is de boodschap
  gewoon efkes uw exlusiviteit daar melden
  en dat Die het aanpassen.
  een lang leven is hen echter niet bescoren
  waarvan nota!
  ik érger mij dus wel aan hun ongemanierdheid en gevoellosheid.
  ze moeten niet alles kennen,
  ze moeten gewoon verder kijken dan hun neus lang is.
  Ik heb gezegd, ném
  btw: ook zeer genegen en welgemeend ah!
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  Sunny-Kay

  —————————————————————————–

  05-09-2007, 12:21:59
  pske
  op dreef zijnde niet kunnen laten enkele schrijffouten neer te vlammen
  met excuus
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  Sunny-Kay

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén