Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Even uw aandacht voor deze belangrijke mededeling

Ik wou vandaag niets meer zeggen maar blijkbaar moet ik hier eerst een rechtzetting doen, niet dat er iets om ligt maar blijkbaar wordt dat zo gezegd als er iets verteld wordt dat niet klopt, dat dus niet juist is om zo te zeggen.

Ze hebben hier dus die ijskar gestopt, jawel die van ’t vorige posteke en wat blijkt? Dat is die waarover we ’t hier al meerdere keren hadden, maar dan met een nieuw kar en een ander muziekske.

Die van Congratulations and Jubilations, dat is die die altijd aan de andere kant van de berg rijdt.

Zo bij deze is dat dan ook weer klaar. Of toch niet want nu weten ze nog niet wat deze hier, die nu toedeloet, vroeger tjingeltjangelde.

Previous

Tutti frutti – Crème-glace

Next

Hooligan Houdini

3 Comments

 1. wat leuk eigenlijk dat dat nog bij jullie rondrijdt. ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een ijsboer (op z’n hollands) rond heb zien rijden hier, je ziet ze nog wel bij evenementen of ergens op een hoek in streken waar veel gefietst en gewandeld wordt, maar zomaar eentje in het wild, nee dat niet (meer).

  en trouwens: wie of wat was dat ventje eigenlijk?

 2. ms

  Hier rijden er meerdere rond. Zoals gezegd, over de berg heb je die met “Congratulations” maar de onze hier is niet erg trouw. Als het echt zomer wordt kan het zijn dat we hem niet meer zien. Nu hangt dat blijkbaar af van de ijsman zelf. Want in het begin deden ze dagelijks de vijf straten van ons dorpke, maar die ene norse die deed dat niet en kwam gewoon niet meer.

  Dat ventje uit het liedje was een paddestoel, daarmee dat ik denk dat het van Tante Terry kwam.

 3. Han

  Die hier bij ons op evenementen staan hebben witte nummerborden met rode letters, ik zal ‘m eens vragen of ie ook weer eens bij jullie wil rijden

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén