« …
 
 
Na de eerste euforie, mske was er danig van onder de voet geweest, was er zo ergens van binnen een voorgevoel en mske bedacht dat, als ze die plaatselijke leverancier op de hoogte bracht en die kende nog mensen die naar die tegels zochten dat het mogelijk was dat … mske heeft een argwanende natuur maar haar voorgevoel heeft haar nog niet dikwijls bedrogen. Dus nam ze weer de telefoon en belde de importeur terug op en vroeg of ze die zelf konden komen afhalen. Ja dus.

Ze zijn vroeg op gestaan en ze zijn die tegels gaan halen. De ganse weg vroegen ze zich af hoeveel verschil een ander bad kon opleveren. Ze maakten zich voor niets ongerust. Het zijn dezelfde.

“mske” vroeg ik “als dat nu zo wonderlijk toevallig niet was afgelopen, wat had je dan gedaan?” “Naar Italië gebeld” zei mske en dàt geloof ik nu eens direct sé.