De spookdeur is de deur van een klein kamertje hier boven. Om een of andere bizarre rede lijkt die deur ooit eens scheef te zijn gaan hangen waardoor ze bovenaan een spleet vertoonde en onderaan over de vloer sleepte, waarop één of andere slimmerik er niet beter op gevonden heeft om van die deur onderaan een stuk af te zagen met als resultaat dat er nu vanonder ook een spleet is.

Tegen het openvliegen van die deur zouden tochtstrippen niet helpen, maar misschien wel een zwaardere slaglat en een dieper schootgat.

Moet tof geweest zijn voor de kleine want bij de vorige eigenaars was dat een kinderkamertje. Dat is te merken aan het wit planchetten plafond met de sterretjes en maantjes die je in de dag niet ziet maar ’s nachts reflecteren. En ondanks mske soms wel eens benieuwd is en ze er af en toe Slow mee plaagt, gaan ze toch niet voor een bewoner voor het kamertje zorgen, maar gaan ze er een kleedkamer van maken.

Dat is het al zo half en half, de twee grote en de kleinere kleerkasten staan er al evenals een mouwplank en twee strijkplanken waar niet op gestreken wordt.