Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Roekoe-koe

Volgens mske heeft iedereen een plaatselijke afgezant van de roekoe-koe-clan in de buurt wonen. Je kan nergens gaan of er zit één van die Turkse tortels in de dakgoot. Dat is dan ook de reden waarom Slow dat dakschijters noemt.

mske heeft daar nooit veel hinder van ondervonden, ze sliep daar over, maar die beesten wekken Slow. Dat is ook een reden waarom Slow dat dakschijters noemt.

Vanmorgen nadat Slow opgestaan was kon mske de slaap niet terug vatten omdat dat beest zweeg. Ze hoorde wel die van de straat hier links en die in de pastorietuin maar de onze zweeg. Het wordt tijd dat ze een invaller sturen.

Previous

Weps en heps

Next

De klungelman

3 Comments

 1. Ik heb hier ook twee duiven, eerder bosduiven of zo want ze zijn nogal groot. Dakschijten doen ze wel en op mijn balkon ook. Ik haat die beesten. Een tijdje was het rustig maar nu schijnen ze terug de weg gevonden te hebben. Juist bij ons komen ze en niet de huizen ernaast.
  Het is hier geen duivekot hoor )
  Ik vind dat je hier weer heel veel inspiratie hebt.
  Nog een fijn weekend.

 2. Ik weet niet of de zwaluwen zouden terugkeren ,na het afbreken van hun nest zijn ze bij ons niet meer teruggekeerd.Maar ja opkuisen moesten we toch wel eens doen.En die wespen die je zag liggen op de trap:wacht nog even af en houdt het in de gaten .Misschien heb je ergens een wespennest. Een paar jaar terug zagen we in de slaapkamer alle dagen een à twee wespen.Sommige lagen dood andere zaten op het venster.Dat bleef zo maar duren. We vonden niets maar op een dag zagen we aan de dakkapel wespen .De brandweer is toen gekomen en heeft met een soort wit poeder gespoten onder de dakpannen. Weg waren ze!!
  En van die roekoekoe’,die zaten in de grote treurwilg en ’s morgens maakten ze een hels kabaal .Dikwijls heb ik die vogels vervloekt.En inderdaad het zijn dakschijters.De dakpannen waren niet langer effen zwart maar wit gespikkeld!! Toen onze overbuur zijn metershoge sparren liet snoeien en wij ons treurwilg,bleven de duiven weg. Geloof het of niet….ik miste ’s morgens hun roekoekoe ,haha. Nu is de treurwilg weer gegroeid en de duiven zijn er ook weer.Ik verwens ze niet meer en ze mogen van mij op het dak schijten….hahaha.

 3. met het kappen van de grote boom in onze voortuin, bleven er twee turkse tortels in verwarring achter volgens mij hebben ze nu gelukkig alweer een nieuwe plek gevonden

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén